Udang Galah Sungai Sedap

Friday, December 25, 2015

Alhamdulillah rezeki kali ni balik kampung dapat merasa udang galah sungai lagi. Sebelum ni susah nak dapat sebab sebab musim panas je kan. Selalunya kalau nak udang galah sungai yang fresh ni, mak booking awal awal dengan orang kampung yang tangkap udang ni. So, bila dapat dia akan hantar kat rumah je.

http://www.azhafizah.com/

Harga pulak tak berapa pasti. Dah tentu murah sikit dari pasar. Paling suka udang galah sungai ni sebab rasa manis dia. Kalau dapat beli pun dalam sekor dua je sebab udang dia besar..dah cukuplah untuk sekadar merasa. Lagipun sungai tak besar mana, so hasilnya takde la banyak. Kalau nak beli udang galah sungai besar kena pergi tempat nelayan yang betul betul nelayan macam kat kuala selangor, Pahang dan banyak tempat lagi. Puas hati sekali beli tu kan

3 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.