Tempat Menarik Di Kelantan

Sunday, December 27, 2015

Negeri Kelantan Darul Naim terkenal dengan alam semulajadi yang cantik seperti pantai, air terjun, bukit dan gunung ganang. Banyak tarikan dan tempat tempat menarik di Negeri Kelantan ni. Antara tempat tempat menarik di Kelantan.

Taman Rekreasi/ Riadah/Semulajadi

Tasik Pergau 

Mata Air Panas, Labok 

Gua Ikan

Taman Kelip-Kelip, Kampung Pulau

Taman Perbandaran Tengku Anis

Taman Air Splash Kota Bharu

Taman Negara Kuala Koh

Air Terjun menarik di Kelantan

Jeram Pasu

Jeram Linang

Lata Rek

Lata Beringin

Air Terjun Kuala Koh 

Air Terjun Gunung Stong/Air Terjun Jelawang

Gunung di Kelantan

Gunung Stong

Gunung Ayam

Gunung Noring Timor

Gunung Berangkat

Gunung Chamah

Gunung Rabong

Pantai menarik di Kelantan

Pantai Bisikan Bayu 

Pantai Cahaya Bulan 

Pantai Tok Bali 

Pantai Irama Bachok

Pantai Sri Tujuh 

Pantai Sabak

Pantai Geting

Tempat Membeli-belah di Kelantan

Pasar Bazar Siti Khadijah 

Bazar Buluh Kubu (Bazar Batik)

KB Bazar/KB Plaza

Kawasan Bebas Cukai Rantau Panjang

Kawasan Bebas Cukai Pengkalan Kubor 

Bukit Bunga 

Bazar Tok Guru 

Wakaf Che Yeh 

KB Mall


Pasar MPKB

Bazar Tengku Anis

Tempat Bersejarah di Kelantan

Muzium Negeri Kelantan
Muzium Perang
Istana Jahar
Istana Batu
Kota Sultan Ismail Petra
Kampung Kraftangan
Gelanggang Seni
Suluk Tok Selehor
Masjid Negeri Al-Muhammadi
Masjid Langgar
Masjid Kampung Laut
Masjid Beijing
Pusat Galeri Tengku Anis
Makam Tok Kenali


7 comments

  1. Banyaknya. Saya ni nama jer asal sana tapi tak pernah jejak beberapa tempat ini.. ade few jer yang pernah pergi.

    ReplyDelete
  2. Rupanya banyak tempat menarik dekat Kelantan. huhu

    ReplyDelete
  3. Haritu pergi tapi tak berkesempatan nak lawat tempat2 menarik kat Kelantan. Bestnyaaaaa tengok semua tu

    ReplyDelete
  4. banyaknye tempat menarik...tp agak jauh jugak kan..

    ReplyDelete
  5. Lama xmandi manda..ishh seronok pula nk mandi hahaa

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.