Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Design Katil Kayu Pallet

Kayu pallet dah makin mendapat permintaan tinggi. Jangan terkejut kalau perabot dari kayu pallet ni harganya mahal berbanding perabot lain. Fiza pernah tanya pada seorang tukang kayu dan rasa macam tak percaya dengan harga yang diberikan. Mungkin sebab modal dia harga tinggi dan kena bagi customer harga tinggi ataupun sebab custom made atau ada sebab lain.

Itu tak tahulah kan sebab peniaga punya alasan tersendiri nak letak harga berapa pun. Just fikir positif dan tengok bajet sendiri orang kata. So Fiza lupakan hasrat tu. Fiza fikir mungkin dalam proses pembuatan tu susah sebab tu harga mahal walaupun kita nampak mudah je kan. Dalam hal ni, check poket sendiri je la. Tak boleh nak salahkan tukang kayu jugak. Kalau nak jimat, beli kayu dan buat sendiri lah kan.

Kalau rajin dan ada bakat bertukang tu bolehlah gunakan buat tema perabot kayu pallet dalam rumah dan boleh design katil kayu pallet. Ini Fiza ada share banyak design katil kayu pallet. Semuanya cantik cantik. Dan kalau ada bakat bertukang tu, mesti dapat buat macam² design.

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/


http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

Seriously bila tengok macam ni perabot nampak cantik, menarik dan unik. Cumanya kalau guna kayu pallet ni pastikan kayu kukuh dan coating kayu kena bagus supaya selamat digunakan. Tak pasal pasal kena selumbar kayu nanti.

Post a Comment

7 Comments

  1. kayu pallet bnyak kat rumah..tp shuben x minat btukang. huhu

    ReplyDelete
  2. berkenan betul..simple je..sedap mata tgk

    ReplyDelete
  3. Kreatif...tak lama harga palet semakin mahal kerana dah boleh multi porpose

    ReplyDelete
  4. Kna kreatif kn.. Baru hasilnya terbaik.. Tp kna kasi licin dlu la..

    ReplyDelete
  5. kalau ikut asal mmg alas katil guna pallet....tapi dah dikomersialkan jadilah cenggini...makin banyak pallet kat katil

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.