Tips Jimat Bajet Kahwin

Monday, December 28, 2015

Musim kahwin macam dah kurang sejak nak habis cuti sekolah ni. So tips jimat bajet kahwin ni bolehlah di gunapakai untuk bakal pengantin yang bakal melansungkan perkahwinan. Sekarang ni nak kahwin kena banyak belanja sebab barang makin mahal. 

Ada orang bajet lebih, bolehlah berhabisan duit untuk majlis. Bagi yang kurang bajet, buatlah secara sederhana sebab selepas kahwin lagi nak pakai banyak duit kan. Taknak terus berhabisan duit untuk majlis sahaja. 

Okay, bagi bakal pengantin boleh fikir fikirkan tips jimat bajet kahwin ni. Moga ianya membantu.
http://www.azhafizah.com/
Sumber gambar dari facebook

TIPS JIMAT BAJET KAHWIN

1.Tetapkan jumlah tetamu
2. majlis secara gotong royong
3. Elakkan tempah pakaian baru
4. Guna bungan tiruan untuk gubahan
5.Tempah pakej ketika promosi
6. Majlis diadakan pada satu hari
7.Elakkan berbalas dengan hantara jumlah yang tinggi
8.Elakkan majlis ketika cuti sekolah
9. Elakkan membazir pada kad kahwin
10. Beli barang ketika sale
11. Bukan akaun khas untuk kahwin
12. Gubah hantaran sendiri
13. Survey harga pakej perkahwinan
14. Sertai peraduan pakej bulan madu
15. Buat senarai semak @ checklist

7 comments

  1. Tips bagus ni untuk ena. Tengah mencari cara2 nak jimat ketika nak majlis perkahwinan

    ReplyDelete
  2. kad kawin dah boleh edar online je skrg. hehe.

    ReplyDelete
  3. Buat pilihan yng terbaik buat semua bride to be.. :)

    ReplyDelete
  4. Menarik! dulu time kawen xpernah terfikir nk cari info semua ni tau ^_^

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.