Panduan Warna Pakaian Mengikut Hari & Mengikut Psikologi

Friday, December 25, 2015

Bagi yang berkerjaya tanpa uniform formal, salah satu masalah untuk pergi kerja adalah dengan memilih pakaian yang sesuai sedangkan baju punyalah banyak dalam almari tu kan. Jika ada masalah macam ni boleh cuba ikut panduan warna pakai mengikut hari dan mengikut psikologi ni. Sekurang kurangnya ada idea nak pakai baju yang mana mengikut warna tu.
"Setiap warna mempunyai aura tersendiri yang mampu menyerlahkan diri si pemakai. Ramai yang memilih warna pakaian mengikut personaliti diri dan kesesuaian kulit. Ramai pakar psikologi & motivasi mengatakan pemilihan pakaian yang tepat adalah berdasarkan hari"







Sumber dari facebook

Kalau kurang pakaian warna tu, rotate je setiap minggu. Habis cerita...hehe

3 comments

  1. kna beli bju putih lah lepas ni, nk pkai hri isnin

    ReplyDelete
  2. Nk pkai bju warna apa pun, siap ada harinya ye..

    ReplyDelete
  3. Sebaik CCL ada uniform keja sendiri . So tak payah pening-pening nak pakai baju apa, warna apa

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.