Header Ads

Semakan Senarai Hitam PTPTN

Sesiapa yang pernah buat pinjaman PTPTN tu, bolehlah buat semakan samada nama korang di senarai hitam kan atau tidak. Manalah tahu kalau bayar pun disenarai hitam jugak, tu memang parah.

Rasanya ini yang terbaru, sebab sebelum ni kalau tak silap Fiza yang ada cuma semakan senarai hitam imigresen tu je. So kalau nak check, bolehlah check. Cuma perlu isikan no ic, no phone dan email. .


Dah masukkan maklumat, tekan hantar. Selepas tu akan keluar dua pilihan ni. Boleh semak untuk imigresen sekali. Semak dua dua sekali ye baru puas hati.


untuk Semakan Senarai Hitam PTPTN
http://eform.ptptn.gov.my/semakan-senarai-hitam/index.cfm


3 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.