Mini Shell Out

Tuesday, December 15, 2015

Dah lama nak masak buat ala ala shell out kononnya. Harini la baru dapat masak sendiri. Memandangkan masak untuk dua orang je so kita nama kan mini shell out, boleh? Haruslah kena masak sendiri untuk lagi jimat. Lagipun makan kat rumah kan lebih selesa gitu. Boleh makan lama lama sebab agak remeh nak makan especially ketam. Fiza makan pun memang lambat. Menghayati makanan baru best! 

http://www.azhafizah.com/

Style fiza letak dalam pinggan besar je. Lebih selesa begitu, takdelah kuahnya tumpah kan. Masak 2 ekor ketam biru dan 4 ekor mini udang galah. Tak ketinggalan sayur lobak dan kobis bunga. Nampak macam sikit tapi kenyang sangat sebab makan dengan nasi. Tapi kalau tak makan dengan nasi pun ratah macam tu je dah kenyang. Alhamdulillah...Lepas hajat tekak.


Total loss beli ketam dan udang dalam RM16.++ dan masak sendiri. Jimat dan berbaloi.

Cara nak masak 

RESEPI ALA ALA SHELL OUT

11 comments

  1. wah..memang jimat betul and nampak sodap plak tuh

    ReplyDelete
  2. Sedapnya ketam tu, Ya Allah terliur..haha

    ReplyDelete
  3. sedapnyaa. terliyr ni. hehe. btw akak di tag giveaway

    ReplyDelete
  4. kita pun ada buat kak. jimat and rasa lg selesa. ahah

    ReplyDelete
  5. buat sendiri memang berbaloi.. kena dengan selera tekak lagi kan..

    ReplyDelete
  6. ohh teringin jugak nak buat shell out ni..

    ReplyDelete
  7. aida x pernah masak ketam.
    and jarang makan ketam.
    masa shell out ari tu kat melaka, ketam makan last skali :)
    terkulat-kulat nak ngopek nyer.

    ReplyDelete
  8. mmg berbaloi la sgt fiza..tp syg shida alah seafood xdpt buat huhu..tgklah skali skala husben nk cuba shida buatkan..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.