Header Ads

Filem Hantu Kuat Ketawa

Filem Hantu Kuat Ketawa, sebuah filem baru Astro First lakonan Saiful Apek, Along Cham, Syanie, Zarina Anjoulie, Anas Tahir dan ramai lagi. Hantu Kuat Ketawa merupakan filem kedua arahan Mawi yang juga turut berlakon dalam filem ini.

Filem Hantu Kuat Ketawa ditayangkan pada hari Khamis, 27 Januari 2022 di saluran Astro First (CH480). Boleh juga tonton di On Demand Store menerusi Astro Ultra Box dan aplikasi Astro Go.

filem hantu kuat ketawa full movie astro first

Filem : Hantu Kuat Ketawa
Mula siaran : Khamis, 27 Januari 2022
Siaran TV : Astro First (CH480)
Penulis skrip : Mawi World
Pengarah : Mawi World
Produksi : Al Najwa Productions Sdn Bhd, MW Entertainment Sdn Bhd
Genre : Seram Komedi

PELAKON HANTU KUAT KETAWA

Saiful Apek
Along Cham
Syanie
Zarina Anjoulie sebagai Datin Nilam
Anas Tahir
Mawi
Johan As'ari
Imam Muda Asyraf
Ustaz Zulkifli Hamai,
Azhar
Kefli
Deen Maidin

SINOPSIS HANTU KUAT KETAWA

Mengisahkan mengenai empat orang ‘scammer’ yang dikenali sebagai 'engkau scam' dikehendaki polis. Tanpa diduga ketika mahu menyelamatkan diri, mereka lari sampai masuk hutan. 

Ditempat persembunyian mereka diganggu dengan misteri hantu yang kuat ketawa yang tidak henti-henti sehinggakan mereka sendiri seakan-akan dirasuk oleh hantu ketawa. Akibatnya, mereka akan ketawa tanpa henti tanpa sebab.

18 comments:

  1. baca tajuk pun dah nak gelak...hehe..

    ReplyDelete
  2. Seriouslahhh.. Mesti banyak ketawa aje dari awal sampai akhir.. Senang berlakon gini.. Hahahaha.. Baca tajuk pun dah terketawa saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dapat nak bayangkan kalau kena ketawa dari awal sampai habis cerita. Cramped mulut camni. huhu

      Delete
  3. Aiiish pengen nonton lah, dah tebak pasti film nya komedi kan ๐Ÿ˜„. Rasanya pun kalo nonton, dan dengar hantu tuh ketawa trus , bakal tertular utk ikutan gelak ๐Ÿ˜„

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada online boleh jugak tengok. Hehe...dari seram bertukar ketawa :)

      Delete
  4. Tadi nampak gak kat FB Syanie share teaser dia, macam best gak filem ni..

    ReplyDelete
  5. Hahahaha....biaq la nama dia hantu ketawa ka...hantu cantik ayu ka...saya tetap tak berani nak tengok kalau dah namanya hantu...hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..faham faham..kalau dah takut memang takleh buat apa lah kan mama cella :)

      Delete
  6. okey... so cerita ni mesti akan penuh dengan tawa kan hahahah

    ReplyDelete
  7. Pelakon dah best. Confirm gelak je la. Komedi horror la ni.. Lebih pada komedi dari seramnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seram komedi okay lagilah nak layan kan. Kalau seram sangat terbawa bawa mimpi tak beranilah jugak.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.