Header Ads


Always Be Pure Forest Therapy Ultra Calming Cream and Toner

Alamak! moisturiser dah nak habis lah pulak. Lepas tu terpengaruh dengan pengguna tiktok yang sarankan guna moisturiser Always Be Pure forest therapy ultra calming cream yang sesuai untuk semua jenis kulit.

Selain terpengaruh, saya baca jugalah review pengalaman mereka yang pernah menggunakan produk Always Be Pure ni. Takkan senang senang nak terpengaruh terus beli je kan. Cari dekat drugstore tak ada. Ada website tapi tulisan Korea. Apooo...Siapa faham.

Nasib baik ada banyak jual online macam Zlora, Hermo, Shopee dan banyak lagi. Google je mesti jumpalah. Tapi saya beli kat shopee je. Senang kerja dah ada account, tinggal survey seller mana yang okay.

Disebabkan baru nak mencuba produk baru. Jadi, saya belilah Always Be Pure moisturizer saiz kecil 18ml dulu. Tengok sesuai ke tidak dengan kulit muka. Alang-alang membeli saya beli sekali Always Be Pure toner sekali. Saiz kecil jugak, 30ml.

Always Be Pure Forest Therapy Ultra Calming Cream and Toner

Sampai je produk saya terus cuba. Sumpah best moisturiser ni! Power betul dia meresap pada kulit. Memang tak melekit lansung. Best gila! Muka pun rasa ringan tak selesa je bila guna moisturiser jenis tak melekit ni. 

Muka pun jadi auto lembut, lembap dan licin. Walaupun duduk rumah kena jugak pakai moisturiser dan suncreen. Dua tu penting. Lagi lagi duduk dalam bilik ber air cond, kulit cepat kering kan. Kulit pun jenis berminyak, jadi kena cari moisturiser yang tak melekit baru selesa pakai.

Always Be Pure Forest Therapy Ultra Calming Cream

Produk Always Be Pure (ABP) ni dah lama ada dipasaran. Kenapalah tak perasan dari dulu produk ni. Kalau dari dulu tahu dah beli dah produk best ni. Toner tu pun best jugak pakai. Biasanya saya pakai waktu malam je. 

Dua dua produk bau best. Saya suka.

Always Be Pure Forest Therapy Ultra Calming Cream

Always Be Pure merupakan produk kecantikan dari Korea. Gel krim yang ringan selesa dipakai sepanjang hari. Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit terutamanya jenis kulit sensitif. 

Mengandungi bahan-bahan yang bagus untuk melembapkan dan melindungi kulit. Juga mengandungi anti-bakteria dan bahan pemutih juga.

Description :

This cream contains 9700 ppm of cypress water extracted from clean forest and Forest Complex. It protects and soothes sensitive skin while delivers deep and long-lasting moisturizing. It is a cool watery-type cream that absorbs into skin immediately without stickiness. Protect your skin from external heat stimulation such as light and UV ray during daytime; filling moisture and soothing effect over the night for irritated and dry skin.

Features

  • Soothing
  • Moisturizing
  • Cooling

Recommended for 

  • All skin types, sensitive skin
  • Concerned about excessive sebum, keep water and oil balance
  • Red and irritated skin
  • Dry and rough skin

Size : 18ml / 80ml
Country of Origin : Made in Korea
Shelf Life : 12 Months

Always Be Pure Forest Theraphy Ultra Calming Toner

Description :

This toner contains 16,490 ppm of cypress water extracted from clean forest and Forest Complex, soothes dry and irritated skin while the 3-layered of hyaluronic acid delivers powerful moisturizing effect. An acid-balanced toner of PH 5.5 keeps the perfect skin PH balance and protects the skin wall. Rich moisture without greasiness or sticky feeling.

Features

  • Soothing
  • Moisturizing
  • Nutrition supply

Recommended for

  • All skin types, sensitive skin
  • Concerned about greasy face
  • Concerned about blackheads and whitehead
  • Dull skin and wide pores

Tak cari lain lah lepas ni. Kena beli saiz besar pulak. Saiz comel macam ni senang bawa travel, jimat ruang beg.

20 comments:

  1. penting bila rasa x melekit
    kann
    nextlah blh try jga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye,bagus tak melekit. Baru selesa pakai pelembap kan. Boleh cuba pek kecik dulu kak :)

      Delete
  2. Macam menarik. Naniey punye moisturizer pun dah nak habis. Sedang survey nak cuba yang baru. Tengok macam mana nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best naniey moisturiser ni. Cuba pek kecil dulu macam ni :)

      Delete
  3. Menarik jugak ni. Lagi-lagi kalau bagus untuk kulit berminyak. Thanks share

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best pakai sebab sesuai dengan kulit. Kalau nak beli, beli pek kecil dulu cuba pakai sesuai ke tidak :)
      sama² Sal.

      Delete
  4. guna neutrogena je.. x pernah pulak nk pakai brand ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan produk sesuai dengan kulit kita okaylah tu :)

      Delete
  5. Comel je sample dia. Boleh cuba kalau dah ada se kecik ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan sample cuma dijual dalam travel saiz macam tu. Mudah juga untuk nak cuba pertama kali.

      Delete
  6. Bestnya pakai moisturiser yang tak melekit. Memang ringan jew rasa wajah kita. Selesa sangat kan Fizah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best yang ni kak Amie, tak melekit mesra kulit.

      Delete
  7. tgk botol dan tekstur krim buat mama rasa calm dah fiza

    ReplyDelete
  8. Akak paling suka waterbase..terus serap dalam kulit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah, suka jenis waterbase tak melekit dan cepat serap. Selesa pakai dalam tempoh yang lama even berpeluh pun.

      Delete
  9. Alamak kena pakai pelembab di rumah ya?
    Hehe kurang pengetahuan.
    Itulah kadang-kadang terlalu banyak produk kecantikan sampai ada yang tidak nampak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kulit saya jenis cepat kering kak. Kena pakai mosturiser. Jenis kulit tak bermasalah okaylah boleh free-skincare :)

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.