Header Ads


Telefilem Survival 486

Telefilem Survival 486, telemovie seram Astro Citra Sabtu 22 Januari 2022 jam 9:00 malam di saluran 108. Dibintangi pelakon Nora Danish, Redza Rosli, Lydawati dan ramai lagi.

Telefilem Survival 486 Astro Citra

Telefilem : Survival 486
Waktu siaran : Sabtu, 22 Januari 2022, jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra (CH108)
Penulis skrip : Marr Mohamad
Pengarah : Faizal Nadxaman
Produksi : Zeel Production Sdn Bhd

PELAKON SURVIVAL 486

Nora Danish sebagai Syuhada
Redza Rosli sebagai Rayyan
Lydiawati
Khairil Anwar Aman
Ezany Nizariff
Bazly Hanif
Haifa Nadhirah

SINOPSIS SURVIVAL 486

Syuhada (Nora Danish) pergi mendaki ke Gunung Tahan bersama kawan-kawannya. Malangnya, dia tersesat dan jatuh ke dalam lubang yang dalam dan terperangkap di sana selama 19 hari.

Syuhada (Nora Danish), seorang gadis yang naif dan mencintai alam bersetuju untuk melakukan aktiviti hiking bersama kawan-kawannya pada hujung minggu. Pada hari kejadian, Syuhada merasa pelik apabila kawan kawannya tidak muncul. 

Syuhada menyangkakan kawan kawannya telah memulakan pendakian, tanpa berfikir panjang Syuhada masuk ke dalam hutan bersendirian. Malang menimpa apabila dia jatuh ke dalam satu lubang sedalam 15 kaki dan dia tidak mampu keluar dari lubang itu.

Apakah yang akan berlaku pada Syuhada?

12 comments:

  1. Whatt.. Nora Danish jatuh lubangggg.. Tidakkkkk.. Haha . Uii.. menarikkkk.. Kena tonton nihhh aksi lasak Nora.. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok teaser cerita ni macam best je nona. Boleh tengok Sabtu nanti.

      Delete
  2. wah..menariks ni.. leh tgk ngan Iris nanti

    ReplyDelete
  3. Tak sabar nak tonton drama ni.. Sbb nora danish shooting di perlis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke kat Perlis. Memang tak sabarlah nak tengok tempat sendiri kan :)

      Delete
  4. uisyhhhh dalam tu sampai 15 kaki. macam mana dia nak keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada tengok trailer dia. Memang dalam betul lubang tu. Kena tengoklah nanti.

      Delete
  5. Tengok Nora Danish share yang masuk lubang tu best. Lepas tu ada macam Setan gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam best ceritanya tengok teaser tu kan. Dalam lubangnya memang susah lah nak keluar.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.