Header Ads


Drama Layangan Putus 'Kisah Nyata'

Layangan Putus, sebuah drama bersiri Indonesia mula ditayangkan sejak November 2021 yang lalu. Drama Layangan putus merupakan kisah nyata yang berlaku dalam sebuah rumahtangga. 

Disebabkan itu, drama Layangan putus jadi trending bila penonton mula emosi. Jadi fenomena dalam bukan saja penonton Indonesia. Penonton Malaysia pun emosi tengok drama Layangan Putus ni. 

Drama layangan putus dibintangi pelakon Reza Rahadian, Putri Marino dan Anya Geraldine sebagai pelakon utamanya dibawah arahan Bennie Setiawan.
 layangan putus full episode

Drama : Layangan Putus
Jumlah episod : 20
Mula siaran : 26 November 2021
Tamat siaran : 22 Januari 2022
Rangkaian : WeTV, iflix
Penulis skrip : Oka Aurora
Pengarah : Bennie Setiawan


SINOPSIS LAYANGAN PUTUS

Kinan (Putri Marino) selalu merasa rumah tangganya adalah layangan, dengan Aris (Reza Rahadian) dan dirinya sebagai tuan. Kini ia dihadapkan dengan kenyataan bahwa Aris memiliki kekasih lain di belakangnya, mengancam rumah tangganya menjadi layangan putus yang tak tentu arah.

PELAKON LAYANGAN PUTUS/ LAYANGAN PUTUS CAST

Reza Rahadian sebagai Aris Pratama Sugarda
Putri Marino sebagai Kinan Aripurnami
Anya Geraldine sebagai Lydia Permata Danira
Graciella Abigail sebagai Bulan Raya Sugarda
Ruth Marini sebagai Mbak Atun
Lala Choo sebagai Lastri
Raquel Katie sebagai Lola
Michelle Wanda sebagai Dita
Marthino Lio sebagai Andre Davianto
Ivan Lie Kabul sebagai Dokter Wira
Yorda Emily sebagai Farida
Ricky Wattimena sebagai Alif Baihaqqi
Brian Andrew sebagai Dion Tanoto (Dion James Chandra)
Ferry Nasution sebagai Rasyid
Frederika Cull sebagai Miranda
Reyhan Vandennoort sebagai Brandon
Nita Sofiani sebagai Merry
Arif Brata sebagai Irfan
Kamal Hafid sebagai Jodi
Stevana Dinda Rizky sebagai Eros
Hendy Han sebagai Freddy Wijaya
Ilona Cecilia Budiman sebagai Ibu teman sekolah Raya
Gendis Deswanti sebagai Pelayan Kilo Lounge

LAGU TEMA (OST) LAYANGAN PUTUS

Lagu pembuka : Sahabat Dulu
Penyanyi : Prinsa Mandagie

Lagu penutup : Sahabat Dulu
Penyanyi : Prinsa Mandagie

16 comments:

  1. tak tengok pulak cita ni, takut nanti naik darah pulak tengok haha

    ReplyDelete
  2. Tengah trending sangat drama ni tapi tak pernah tengok lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ah tengah trending cerita ni. Nasib baik dah tamat dan tak banyak episod macam sinetron bawang putih bawang merah. huhu...

      Delete
  3. Biasa cinta 3 segi dalam drama cuma olahan yang kena tengok bagaimana.

    ReplyDelete
  4. Saya tak nonton serial ini, disebabkan takut darah tinggi,dan emosi jiwa 不不不不. Hahahah tapi memang serial yg tema selingkuh nih, tak nak lah menonton. Tapi suami saya nonton sampai habis kak 不. Memang lah kami beda sangat kalo soal genre serial yg suka ditonton hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Risau kan kalau ter emosi tengok drama curang. Dari kisah benar pulak tu. Ohhh dia peminat drama, itu yang suka tengok. Terbalik sudah. Biasa perempuan yang suka tengok drama.

      Delete
  5. Dah tengok dah cerita ini. first time rasanya tengok cerita indon 18++ ni (rasa awkward). Tetapi memang sedih lah tengok kinan. Tapi paling best waktu kinan marah yang part "Its my dream mas, not her" .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama Asian sekarang dah makin berani kan aksi begitu. harap tak berlaku lagilah dan ditapis.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.