Header Ads


Filem Rumah

Filem Rumah, sebuah filem seram dibintangi pelakon Erra Fazira, Puteri Balqis dan Mak Jah akan ditayangkan pada 24 Februari 2022 di pawagam seluruh Malaysia.

Filem Rumah

Filem : Rumah
Tarikh Tayangan : 24 Februari 2022
Penulis Skrip : Ayez
Pengarah : Kay
Produksi : Mojo Projects Sdn Bhd

PELAKON FILEM RUMAH

Erra Fazira
Puteri Balqis
Mak Jah
Sofea Shaheera
Asward Naslim
Shyrim
Riki Rikando
Iswadi
Mohd Afifi
Gusion Lal
Mashanum
Mell Adnan

SINOPSIS FILEM RUMAH

Mengisahkan tentang seorang ibu tunggal yang cuba memberikan kesenangan dan keselamatan untuk anak perempuannya.

Di sebalik cabaran yang mereka hadapi dalam hidup, Maya berazam untuk memberikan yang terbaik untuk anak perempuannya dan terus mencari rumah untuk diri mereka sendiri.

Pencarian tersebut membawa mereka ke sebuah rumah teres lot tengah di bawah harga pasaran yang mereka beli tanpa berfikir panjang dan bermula kisah seramnya.

20 comments:

  1. Terus teringat cerita2 misteri di sebalik harga rumah yang murah. Harap filem ini tidak klise dan menampilkan idea baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya tak klise lah kan. Rumah murah mesti berhantu.

      Delete
  2. waa..genre seram..dahlah dua2 pompuan..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan tengok kak kalau tak berani. Nanti terbawa masuk mimpi.

      Delete
  3. Mesti seronok ni . Btw memang dh lama rindu nak tengok lakonan makjah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama Mak Jah dan Balqis tak berlakon kan. Boleh tengok nanti ni.

      Delete
  4. lama giler x tgk wayang..cita seram, kat tv pun lum tentu leh layan ni.. he he...

    ReplyDelete
  5. gandingan tiga pelakon mantap dari tiga generasi. harap best

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 generasi yang hebat berlakon. Harap ceritanya mantap jugaklah

      Delete
  6. Erra Fazira berlakon filem ini. Harap olahan cerita ini bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak, lama jugak dia tak berlakon filem. Harapnya filem ni tak cliche lah.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.