Header Ads


Drama 4 Abdul 1 Mohd

4 Abdul 1 Mohd, sebuah drama siri melayu terbaru lakonan Sabri Yunus melakonkan 4 watak di bawah arahan Sabri Yunus sendiri. Drama 4 Abdul 1 Mohd episod 1 mula bersiaran pada 24 Januari 2022, setiap Isnin hingga Khamis jam 11:00 malam di Astro Ria.

Drama 4 Abdul 1 Mohd Astro Ria

Drama : 4 Abdul 1 Mohd
Jumlah episod : 12
Mula siaran : 24 Januari 2022
Waktu Siaran : Isnin-Khamis, jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Ria
Penulis Skrip : Sabri Yunus
Pengarah : Sabri Yunus
Produksi : Porcupine Production Sdn Bhd

PELAKON 4 ABDUL 1 MOHD

Sabri Yunus sebagai Abdul Jabar, Abdul Somad, Abdul Hakim, Abdul Wasit
Issey Fazlisham sebagai Musa
Azizul Ammar sebagai Hamidon
Brian Chan sebagai Robin
Angeline Tan sebagai Yyuen
PU Azman sebagai Salam
Ku Hanafi Ku Harun sebagai Poknik
Asrul faizal Kamaruzaman sebagai Kasim
Saidi Sabri sebagai Jabar Muda
Norra Nor sebagai Nora

SINOPSIS 4 ABDUL 1 MOHD

Mohd Kasim dibesarkan oleh ayahnya Abdul Jabar sebagai anak tunggal. Namun satu ketika Abdul Jabar berkata dia mempunyai anak dari tiga isteri yang terdahulu. Nama mereka bermula dengan Abdul sedangkan dia Mohd, tambahan pula perangai setiap mereka tidak saperti yang Mohd Kasim harapkan.

12 comments:

  1. Wah, tajuknya menarik tu! Kalau dulu kita dengar 3 Abdul, sekarang 4 Abdul tambah 1 Mohd pula.

    ReplyDelete
  2. Abdul apa dan Mohd apa la nama depa agaknya ya..
    Saya tau Abdul Wahab,Abdul Wahib & Abdul Wahub saja🤭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada tulis nama wataknya 4 abdul dan Mohd di atas.
      3 Abdul yang itu semua orang kenal :)

      Delete
  3. macam menarik.. Pelakon pun best juga tu. Legend !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun rasa macam menarik ceritanya. Bolehlah tengok nanti kalau best.

      Delete
  4. terlepas hari tu. nanti nak stream di Astro Go. karya Sabri Yunus selalunya best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bersiaran 24 Januari nanti. Nanti bolehlah tengok. Karya dia sama hebat macam karya arwah Mamat Khalid kan. Menarik ceritanya.

      Delete
  5. sendiri direct sendiri berlakon...bagus jimat belanja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang gitu. Bukan setakat jimat belanja, puas hati dengan lakonan sendiri ikut kemahuan sendiri.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.