Header Ads

Telefilem Puaka Janda

Puaka Janda, sebuah telefilem seram sabtu Astro Citra dibintangi Elly Mazlein, Haeriyanto Hassan, Mak Wan, Rozie Othman dan ramai lagi. Telefilem/ telemovie Puaka Janda bersiaran pada 29 Januari 2022, jam 9:00 malam di saluran Astro Citra (CH108).

Telefilem Puaka Janda Astro Citra

Telefilem : Puaka Janda
Waktu siaran : Sabtu, 29 Januari 2022, jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra (CH108)
Penulis skrip : Puovin Sandera, Tommy Loh Chung Tat
Pengarah : Hashim Rejab
Produksi : Pencil Pictures Sdn Bhd
Genre : Thriller

PELAKON PUAKA JANDA

Elly Mazlein sebagai Mariam
Haeriyanto Hassan sebagai Tok Leman
Nasz Sally sebagai Khalisa
Kak Girl sebagai Kak Gayah
Din Tamam sebagai Pak Sahak
Mak Wan
Rozie Othman
Faris Fitri
Shukri Tahir
Alif Ali
Suky San

SINOPSIS PUAKA JANDA

Mengisahkan tentang seorang gadis miskin bernama Mariam (Elly Mazlein) yang dipaksa berkahwin dengan lelaki Tua. Pelbagai dugaan terpaksa dilaluinya selepas kematian suami dan ibu bapanya dalam keadaan yang mengerikan. 

Keadaan menjadi bertambah buruk lagi bila Mariam dituduh sebagai punca apa yang telah berlaku. Kemudian Mariam terjebak dalam mengamalkan ilmu hitam untuk menuntut bela terhadap mereka yang pernah menzaliminya di masa lampau.

24 comments:

  1. nengok yang belakang kak Lina tu pun dah rasa seram

    ReplyDelete
  2. Elly ini mesti berlakon sebelum bersalin.
    Rasa sesuai juga kalau dia berlakon watak hantu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pastilah tu kak. Dia ni watak apa pun tapau habiss

      Delete
    2. setuju dgn fiza.
      pe pun watak, dia buat sehabis baik.
      melekat di fikiran penonton.

      Delete
  3. whoa..poster pun nampak serams dah..emmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin yang belakang tu yang buat seram sangat kan.

      Delete
  4. Alamak.. elly mazlein tu.. Mesti best nie..

    ReplyDelete
  5. astro citra.
    ni lama skit baru masuk utube :) boleh layan la.
    elly mazlin is best. aida suka sgt lakonan & lawak dia tau.

    gitu la kehidupan, fiza.
    yg ditindas, akhirnya cari cara ilmu hitam utk balas dendam.
    dia diseksa, dan nak menyeksa org yg seksa dia.
    hadoi lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada dalam YT okaylah dapat tengok. Yep, suka gak lakonan diaa.
      Kesian orang yang tak bersalah jadi mangsa. Sudahnya mangsa jadi pendendam.

      Delete
  6. Kak Lina berlakon tak pernah tak best..

    ReplyDelete
  7. alamak...part dia dikecam sebab kematian tu kesian. tapi part menuntut ilmu hitam tu dah kenapo???

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.