April 2026 | Kembali ke KPJ untuk appointment saya pula. Kerap pula urusan kami di hospital ni. Kita ikut je lah tarikh yang ditetapkan tu. Untuk pantau kesihatan kita juga kan.

Kami sampai awal dan daftar pukul 8.30. Ambil darah dan urine. Lepas tu tunggu result dan giliran berjumpa dengan doktor. Tunggu result tu lebih kurang hampir jam jugalah. Naik lif tunggu di klinik je lah.

Awak tak makan ke? Saya makan macam biasa je doktor. Results awak turun bagus ni. Hebatlah isteri awak ni, kata doktor pada Encik Suami. Saya pun macam blur. Ikutkan saya makan macam biasa je. Cuma portion sikit-sikit je lah.
Kita pun macam tak percaya result se OK itu. Kita pun happy lah kan. Padahal tak ada pantang bab makan sangat. Alhamdulillah..Saya pun tak faham. Kadang jaga makan, result kelaut. Kalau tak jaga tu dia macam ehhh elok pula ye. Main-main betul.
Semoga baik-baik je hendaknya. Jumpa doktor lagi 3 bulan akan datang.
2 Comments
seronoknya bila doktor beritahu result semua elok! Kadang-kadang pelik kan, bila kita tak beriya sangat pantang makan, tiba-tiba result cantik pula. Apapun good job Fiza! Semoga terus sihat dan dipermudahkan urusan appointment lagi 3 bulan nanti.
ReplyDeleteAlhamdulillah..syukur sangat. Itulah tu, unpredictable betul.
DeleteAamiin...