Header Ads

Dayang Nurfaizah Dikirim Jangan Dipesan Jangan

Dikirim jangan dipesan jangan, Dayang Nurfaizah tampil diri dengan single ketiga terbaru yang dimuatkan dalam album 'BELAGU'. Penyanyi asal lagu dikirim jangan dipesan jangan ini adalah Andre Goh yang pernah popular pada tahun 1973.

Dayang Nurfaizah menyanyikan semula lagu irama Malaysia dengan susunan dan komposi muzik Aubrey Suwito di bawah arahan video Adriana Tunku. 

Dayang Nurfaizah Dikirim Jangan Dipesan Jangan
tangkap layar muzik video Dikirim jangan dipesan jangan Dayang Nurfaizah



LIRIK LAGU DIKIRIM JANGAN DIPESAN JANGAN daripada album yang bernama “BELAGU” dengan susunan dan komposi muzik Aubrey Suwito di bawah karahan video Adriana Tunku.

Antara Lagu Dalam Album 'BELAGU'

Lirik Lagu Dikirim Jangan Dipesan Jangan-Dayang Nurfaizah 

Sejak kita berpisah
Hatiku sedih bertambah pilu
Terkenang masa dahulu
Bila kau di sampingku
Mengikat janji berpadu sayup

Kini tinggal kenangan
Serangkai kisah cinta denganmu
Apakah kesalahanku
Dulu pernah ku merayu
Namun dikau membisu

Jangan ku kau hampiri
Hatiku bukan untukmu lagi
Mohon maafku padamu
Dikirim jangan dipesan pun jangan

Usah dikau harapkan
Kata ku takkan berubah ganti
Usahlah dikenang selalu
Jangan pula kau merayu
Aku tetap tak kembali

Jangan ku kau hampiri
Hatiku bukan untukmu lagi
Mohon maafku padamu
Dikirim jangan dipesan pun jangan

Usah dikau harapkan
Kata ku takkan berubah ganti
Usahlah dikenang selalu
Jangan pula kau merayu
Aku tetap tak kembali

Rela ku membawa diri
Jauh ke alam yang sepi
Merana setiap hari


sumber : google

24 comments:

  1. Bagus juga lagu2 lama diberi nafas baharu.

    ReplyDelete
  2. Mendayu-dayu suaranya, mersik menusuk kalbu.

    ReplyDelete
  3. Dah dengar semalam kat Meletop!!. Refresh wui!

    ReplyDelete
  4. her voice sesuai plak kan lagu2 mcm ni

    ReplyDelete
  5. Kalau Fizah tak cakap ni lagu lama nyanyian Andre Goh, akak pun tak tahu. Sebab Dayang nyanyi ikut cara dia. Arrangement pun dah lain, walaupun lengok tradisional tu ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun mencari infonya dan baru tahu penyanyinya Kak Nur. yep, lagu diberi nafas baru lain sikit.

      Delete
  6. Rajin juga layan lagu-lagu Dayang yang ini. Klasik sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Album klasik 'belagu' ni memang best. Sedap lagu lagunya :)

      Delete
  7. Replies
    1. Kan..sesuai walaupun tak biasa nyanyikan lagu macam ni.

      Delete
  8. Belum dengar lagi lagu ini yang dinyanyikan oleh Dayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tekan play kat video tu kak, try dengar :)

      Delete
  9. Lagu lama ini liriknya betul-betul menusuk ke jiwa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak sha. walaupun pendek, bahasa dia puitis betul.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.