Terpesona Aku terpesona

Wednesday, February 03, 2021

Terpesona, aku terpersona memandang wajahmu yang manis. Melekat dalam kepala lagu terpesona aku terpesona tiktok ni. Haissh..dia sama macam lagu mipan zuzu zuzu. Berhantu betul lagu lagu tiktok viral.

Terpesona Gunung Lambak Kluang
Ehhh..jangan terpesona dengan saya. Saya dah ada orang terpesona dah. Hiks~ 
[ter.pe.so.na] | ترڤسونا
Definisi :
1 terkena pesona (sihir, jampi, guna-guna); terpukau oleh jampi dll.
2 sangat-sangat terpikat atau tergoda oleh sesuatu: Kami ~ melihat kecantikan gadis itu.
(Kamus Pelajar Edisi Kedua)

Terpesona aku terpesona original

Lagu terpesona aku terpesona adalah lagu pop yang dinyanyikan oleh New Nazareth, penyanyi asal Sulawesi Utara yang pernah popular sejak 8 tahun lepas.

Terpesona adalah ciptaan seseorang dikenali dengan nama Samuel. Lagu terpesona mula viral di media sosial selepas kumpulan pasukan TNI dan Polri menjadikan lagu ni sebagai yel-yel (sorakan semangat) dengan nada tinggi.

Sebenarnya lagu terpesona aku terpesona originalnya bertempo lambat yang viral dalam tiktok dan ada juga dalam versi filter di instagram. Lama-lama dengar macam best pulak ye. Mendayu-dayu layan perasan gitu.

Acah acah sweet lagu  terpesona ni kalau tuju untuk seseorang yang kita suka. 

Lirik Lagu Terpesona

Terpesona
Aku terpesona
Memandang (mandang) wajahmu yang manis

Terpesona
Aku terpesona
Menatap (menatap) wajajmu yang manis

Bagaimana mutiara
bola (bola) matamu
Bagaikan kain sutra
lesungnya pipimu

Cantiknya kamu
Eloknya kamu
Semua yang ada padamu
Membuat aku jadi gelisah
Sampai aku terjadi dari mimpiku

Terpesona
Aku terpesona
Memandang (mandang) wajahmu yang manis

Terpesona
Aku terpesona
Menatap (menatap) wajajmu yang manis

Bagaimana mutiara
bola (bola) matamu
Bagaikan kain sutra
lesungnya pipimu

Cantiknya kamu
Eloknya kamu
Semua yang ada padamu
Membuat aku jadi gelisah
Sampai aku terjadi dari mimpiku.

14 comments

  1. Mipan zuzuzu tu berhantu betul kan, baru baca nama lagu dah ternyanyi2 😂

    ReplyDelete
  2. Bestnya kalau ada yang nyanyikan ni tuk sayaaa....BAHAHAHAHA..PERAHSAN

    ReplyDelete
  3. alaa tak layan tiktok memang tak tahulah lagu yg tengah viral ni

    ReplyDelete
  4. boleh tgk dlm tiktok.. haha hubby nanyi nanti jd bahan ketawa

    ReplyDelete
  5. Tak pernah dengar lagi. Lagu macam ni selalu first time dengar menyampah. Lama2 eh suka plak

    ReplyDelete
  6. Alamak belum pernah dengar. Hehe ke pernah tapi tidak perasan.

    ReplyDelete
  7. serious! lagu ni betul2 melekat dlm kepala otak

    ReplyDelete
  8. Jarang layan tiktok. Banyak benda ketinggalan keretapi.

    ReplyDelete
  9. Oh dr titok rupanya terpesona ni... tp ig stories pun ada jugak dh

    ReplyDelete
  10. Video tu dia dah private kan, tak boleh play. Akak ketinggalan lagu viral ni, sebab takde tik tok.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.