Puazz! Kari Ayam

Wednesday, February 10, 2021

Sejak PKP tahun lepas, roti gardenia terlajak laris dari kebiasaan. Luar biasa jualan roti gardenia. Masak habis masak habis. Kilang pun keluarkan setakat yang mampu je.

Roti ni antara stok makanan wajib ada kat rumah. Bila terlapar senang ngap terus. Baru-baru ni pula Gardenia launches PUAZZ! Savoury bun. Pun sama terlajak laris susah nak dapat. Yang selalu tinggal stok, sambal bilis.

Itupun kadang-kadang tinggal satu, kadang-kadang pulang dengan tangan kosong.
Tangan kosong
Maksud: Tidak mendapat apa-apa.

Prinsip Gardenia

Produk PUAZZ! Gardenia dibuat di 5 kilang dan dihantar segar setiap hari di seluruh Semenanjung Malaysia, 7 hari seminggu, 365 hari setahun, hujan atau cerah.

Okay nampaknya macam kena tambah kilang tu untuk mencapai KPI kehendak rakyat Malaysia.

Variasi PUAZZ! Gardenia

  • Sambal bilis
  • Kari ayam
  • Sambal mackerel

baca juga : PUAZZ! kari ayam
                   roti coklat gardenia
                   jenis-jenis roti wholemeal gardenia
                   roti gardenia ala Eropah

PUAZZ! Kari Ayam

Finaly, dapat juga membeli Puazz! Kari ayam. Asyik tak ada stok je. Dapat juga akhirnya. Inipun tinggal satu. Dapat beli yang pek 2 roti bun. Okaylah, sorang satu dapat rasa.

Roti Grrdenia Puazz Kari Ayam

Patutlah pun selalu habis, sedap roti bun kari ayam Puazz ni sememang Puazz makan. No wonder lah dia masak habis masak habis je tak sempat panas kat rak tu. Walaupun inti 'angin' terlebih tapi tak mengecewakan sebab rasa kari ayam tu sedap. 

Macam kari kentang je pun ada jugak. Isi ayam  tak kelihatan. Okaylah dah merasa, kira puazz dah. Lepas ni kalau ada, beli. Tak ada, tak kecewa dah sebab dah rasa.

Savoury bun  macam ni sesuai sangat untuk alas perut, bila terlapar, tak sempat makan, sibuk, buat bekalan makan tengahari dan saja-saja nak makan pun boleh. Kena dengan selera dan kenyangkan perut juga.

Selamat makan pagi! Dua hari ni tak sempat blogwalking, sibuk dengan kerja design. Nanti saya sambung blogwalking ye.


10 comments

  1. Betul tu... Lapar terus boleh ngap. That why rumah akak pun selalu ada roti.

    ReplyDelete
  2. semalam nampak kat rak tp tangan sy capai yg lain hahaha

    ReplyDelete
  3. macam inti karipap pulak akak tengok..haha..selalu ada kat maslee sini tapi tak pernah beli..huhu..nanti lah cuba

    ReplyDelete
  4. Hehe parut panggil inti kentang kalau tiada isi ayam.
    Wah kembali mereka bentuk. Takpe sibuk yang berfaedah.

    ReplyDelete
  5. Belum sempat lagi merasa mana-mana puazz.

    ReplyDelete
  6. Teman yang pas untuk minum kopi di pagi hari ..., lezat !.

    ReplyDelete
  7. kakmim peminat chicken curry bun.. hehehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.