Apa Rahsia Datuk Seri Rina Harun Kurus

Tuesday, February 09, 2021

Apa rahsia Datuk Seri Rina Harun kurus? Trending hari ni di twitter #Rina Harun, YB Rina Harun kurus! Penampilan Datuk Seri Rina Harun, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat membuatkan netizen rasa kagum dan tercabar dengan penampilan baru beliau.

Warganet memuji dan rasa terinspirasi untuk kurus seperti Datuk Seri Rina Harun. Terkejut juga tengok penampilan Datuk Seri Rina Harun kurus. Boleh dijadikan motivasi untuk mereka yang ingin kurus dan sihat. Cantik itu subjektif ye.

Apa rahsia Datuk Seri Rina Harun Kurus? Menarik ni kalau dapat tahu rahsianya. Rasa termotivasi tiba-tiba. 

From this to this.
Apa Rahsia Datuk Seri Rina Harun Kurus
sumber : google

Nampak berbeza sungguh penampilan Ahli Parlimen Titiwangsa atau lebih dikenali dengan Rina Harun menteri wanita. 

Datuk Seri Rina Harun sebelum ni pernah disahkan positif Covid-19 selepas menjalani ujian saringan di Klinik Kesihatan Putrajaya. 

Terkini, Datuk Rina Harun nampak lebih berseri-seri dan lebih yakin dengan penampilan barunya. Tahniah!

Lepas ni kita pakat pakat lah gigih kurus dan sihat inspired by Datuk Rina Harun.

Biodata Rina Harun 

  • YB Datuk Seri Rina Binti Mohd Harun
  • Lahir 18 April 1973
  • Ahli politik dari Ahli Parlimen bagi zon Titiwangsa
  • Menteri Wanita dan Keluarga pada (10 Mac 2020).
  • Ketua Srikandi Parti Pribumi Bersatu Malaysia
  • Pernah menjadi Timbalan Ketua Wanita Pakatan Harapan.
  • Dibesarkan di Jalan Gurney, Kuala Lumpur
Pendidikan :
  • Sekolah Kebangsaan Datok Keramat 1, Kuala Lumpur
  • Sekolah Tun Fatimah, Johor Bahru
  • Institut Teknologi MARA Diploma dalam Pengajian Perbankan
  • Ijazah pertama di Universiti Northwood di Michigan, Amerika Syarikat
  • BBA dalam bidang Perbankan dan Kewangan.

Kerjaya politik
UMNO
  • Ketua Puteri UMNO Bahagian Sepang - 2002-2013
  • Setiausaha Puteri UMNO Selangor - 2002-2004
  • Timbalan Ketua Puteri UMNO Selangor - 2004-2009
  • Timbalan Ketua Puteri UMNO Selangor - 2009
  • EXCO Puteri UMNO Malaysia - 2009-2013
  • Pemangku Ketua Wanita UMNO Bandar Baru Salak Tinggi 2013-2016
PPBM
  • Ketua Srikandi

Pakatan Harapan
  • Timbalan Ketua Wanita
sumber : https://ms.wikipedia.org/wiki/Rina_Mohd_Harun

22 comments

  1. Sungguh berbeza . Byk kali tgk gambaq dia sebelum dan selepas . Banyak sungguh perbezaan . Terus nampak muda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berbeza, memang berbeza. Kagum kan. Itulah pasal, terus nampak muda.

      Delete
  2. itu lah..lama dah cik nor perasan..nak up takut silap orang..:)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum fizah... aah laa, seharian ni, penuh group whatsapp saya dengan gambr inspirasi ni.. betul laa.. tetiba rasa termotibasi. pasti nanti ada iv rahsia kurus Datuk Sri Rina Harun kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam kak.
      Betul, harini trending nama Rina Harun kurus. Kalau ada, ramai nak tahu rahsia kurus dia.

      Delete
  4. Kat twitter tengok macam-macam reaksi ada. Memang banyak perubahan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah ada suka, terinspirasi dan ada juga sebaliknya. Penerimaan masing-masing berbeza :)

      Delete
  5. Viral jugak dengan whatsapp. Ingatkan tu gambar anak dia ke or dia zaman muda. Memang kagum la dia boleh kurus sedangkn orang lain mengembang di musim PKP

    ReplyDelete
  6. wah nak kurus jugak..nampak muda n glowing ja muka

    ReplyDelete
  7. terbaca komen kt IG ckp, dia buat bariatric... tp buat bariatric pun ambil ms jg nk kurus kan? mungkin jg dia jenis yg cpt trn berat bdn... bergantung kpd tahap metabolisma masing-masing kan?

    ReplyDelete
  8. she did it ! hehehe hope kita smua pun boleh kurus and cantik juga

    ReplyDelete
  9. masya Allah..ni la yang disebut2 tu...kurus betul jadinya ek, mungkin sebab sakit sekejap masa kena covid tu ek..tapi tak tahu lah kan...memang nampak cantik dan berkarisma!

    ReplyDelete
  10. Mungkin waktu sakit tidak lalu makan. Eh sudah lama kurus ke atau baru-baru lagi? Haha ketinggalan zaman.

    ReplyDelete
  11. Katanya dia berbasikal dan jaga pemakanan.

    ReplyDelete
  12. Tengah popular betul YB Rina ni....kat semua platform ada yang puji dan ada yang keji gak...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.