Sebaldi Nachos Dan Cheese

Wednesday, February 24, 2021

Semalam adik ipar singgah rumah dia bawa Sebaldi Nanchos dan cheese. Bukanlah sebaldi besar betul betul baldi tu. Bekas ala-ala baldi tapi bersaiz kecil. Macam bekas nata de coco, versi tinggi sikit.

Bekas baldi bukan pelik lagi sebab semakin ramai peniaga menggunakan bekas macam ni untuk jualan kerepek atau jenis jenis kudapan. Contohnya pop corn. Pernah nampak bekas berisi pop corn macam ni dijadikan doorgift majlis kahwin.

Nachos and cheese

Nachos

Nachos, asalnya adalah hidangan dari utara Mexixco. Diperbuat daripada kepingan tortilla dan disaluti dengan keju cair. 
Nachos ni dia macam keropok. Boleh dijadikan kudap kudapan. Lagi sedap kalau dijadikan dihidangkan bersama dengan cheese tarik tu, buat topping ala-ala pizza hut.

Nachos Bald ni sedap, rangup dan berperisa. Didatangkan dengan sebekas cheese sauce. Belum habis nachos, cheese dah habis dulu. Bila penggemar cheese makan, haruslah cheese habis dulu.

Tak pulak bertanya dengan adik ipar berapa sebekas ni. Nak tahu kau orang kena lah roger roger uncle roger di social media mereka ni.

NACHOS BALD
facebook : The Baldi HQ
instagram : thebaldihq

Macam-macam jualan makanan zaman sekarang ni. Semua ada!

33 comments

  1. Ni layan sambil tengok tv, best ni! :)

    ReplyDelete
  2. Uishhh my fav nii lagi lagi cicah dgn sos cheese tu sedap

    ReplyDelete
  3. Sambil makan sambil tengok tv, boleh habis satu baldi ni.

    ReplyDelete
  4. sekarang ni musim nachos, kerepek, cookies jar, choco jar etc hehehee

    ReplyDelete
  5. Fuh, ini kalau buat kunyah sambil layan movie, sekejap je habis tak sedar ni!

    ReplyDelete
  6. waduhh waduhh sedap tu namcos siap cheese cheezy lg tu!

    ReplyDelete
  7. inilah pemusnah diet! nak rasa satu saja tapi habis satu balang hahaha

    ReplyDelete
  8. lama tak makan fiza.. dulu ada resto mexico lps tu tutup.

    ReplyDelete
  9. Nak menjual kena kreatif. Nama pun catchy. Barulah orang tertarik nak beli

    ReplyDelete
  10. Kudapan sambil tengok movie. Sedar2 je dah habis..
    Macam macam makanan sekarang ni. Nak order pun mudah je. Klik klik je dah sampai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe.Tak sedar habis sebaldi. Ye, betul. order online je :)

      Delete
  11. Haah ada terdetik cakap sos nacho nampak sedikit. Hehe patut beri satu bekas besar sedikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kalau besar sikit mungkin rugi agaknya kot kak :)

      Delete
  12. mengunyah ini sambil membaca.. Pergh!! Sekejap je sebalang habis.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasalnya kak sha. kena habiskan. kalau tak dok ulang ulang makan. hihi

      Delete
  13. Anak-anak suka sangat kalau ada kerepek begini. Saya cukuplah rasa sekeping dua saja.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.