New York Cheesecake Secret Recipe

Sunday, February 07, 2021

New York bukan bermakna diterbangkan dari New York. Tapi cheesecake New York style. Setiap kali birthday New York Cheesecake lah jadi pilihan.

Nak yang mana? Marble cheesecake ke New York Cheesecake? Ermmm..susah nak buat pilihan. Husband pilih New York Cheesecake akhirnya. New York Cheesecake dah boleh jadi kek wajib bila birthday saya. Tahun lepas, tahun sebelumnya, kek ni je lah yang muncul.

Lagi satu trademark husband bagi kek birthday adalah "FOREVER 21". Tak tulis lain. Itu je setiap tahun kalau beli sebiji kek. Beli slice je tulis Happy Birthday. Hehe...

New York Cheesecake Secret Recipes

Tak ingat bila last makan kek Secret Recipes. Sejak Covid-19 ni tak boleh berkumpul ramai-ramai, kurangkan celebrate birthday dengan family. Kurang juga lah makan kek.

Rupanya banyak kek baru Secret Recipe yang tak pernah cuba lagi. Rose lychee, Butterfly Pea Lemon Cheese tak cuba lagi. Baru tahu juga ada Burnt Cheescake Secret Recipe. Macam baru keluar gua nampak kek-kek baru ni. Padahal lama dah kot. 

New York Cheesecake

Soft creamy cheese with chocolate cookie base
New York Cheesecake Secret Recipe

New York cheesecake, kek keju yang tak muak sangat di makan. Boleh habis 2 potong ikut level saya. Suka pilih jenis kek cheese sebab dia bukan jenis kek mudah cair, padat dan kotak pun tak gedabak nak simpan masuk dalam peti ais. 

New York Cheesecake Secret Recipe

Asyik makan cheesecake, rindu pulak si Red Velvet.

23 comments

  1. Yay, happy birthday!
    Nice lah.. Forever 21! Nanti nak jugak lah... Forever 20! Hahahahahah

    ReplyDelete
  2. Happy birthday Fiza..sweetnya 'Forever 21'..

    ReplyDelete
  3. Happy birthday Fizah..
    Sis doakan moga Fizah sihat, ceria, bahagia bersama insan-insan tersayang hingga Jannah..
    Nampak sedap nauu kek tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sis :)

      Aaminn...Semoga Allah membalas dengan segala kebaikan juga buat sislin.

      Ye, sedap kek fav tuu :)

      Delete
  4. wahh sweet 21 dah ye. HB!! Semoga terus sukses :))

    ReplyDelete
  5. Suka juga kek keju biasa. Aduh seronok dapat sebiji kek. Akak punya kek harijadi bulan lepas laku habis makan, dapat sepotong sahaja, uwaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki kak..
      ramai ramai berkongsi rezeki seronok tu :)

      Delete
  6. Tengok kek ni teringat hari ini birthday Fiza.
    Happy birthday dik Fiza sayang.
    Moga sihat seniasa dan gembira bersama insan-insan tersayang.
    Senyum selalu. Awet muda gitew :)

    ReplyDelete
  7. New York Cheesecake ni, akak tak pernah cuba lagi. Mesti sedap, sebab jadi kek wajib di harijadi Fizah. :)

    ReplyDelete
  8. happy birthdayyyyy !!!! is it really 21?

    ReplyDelete
  9. suka gak NYCC secret recipe ni..sedap dan tak muak bagi akak..rasanya ni kek SR yang pertama akak kenal dan makan, kawan akak belanja satu slice..

    ReplyDelete
  10. Happy birthday kak fiza! Kekal muda selalu dengan forever 21 kak!!

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.