Header Ads

Telefilem Ayat Dari Langit

Telefilem 'Ayat Dari Langit' lakonan Adlin Aman Ramlie, Puteris Sarah Liyana, Ellie Suriaty dan ramai lagi akan bersiaran pada pada 17 April 2021, Sabtu ini jam 9:00 malam di Astro Citra. 

Telefilem Ayat dari langit ini diarahkan oleh Rashid Sibir. Sinopsis dia nampak menarik, ada pengajaran supaya manusia tak ikut ajaran sesat. Boleh tonton hujung minggu nanti.

Telefilem Ayat Dari Langit

Telefilem : AYAT DARI LANGIT
Waktu siaran : 17 April 2021 (Sabtu), jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra HD 108 & SD 128
Pengarah : Rashid Sibir
Produksi : Opera Klasik

SINOPSIS AYAT DARI LANGIT

Mengisahkan tentang Ustaz Muiz dan isterinya mengajar ajaran sesat. Mereka berdua mahu pengikutnya mengikut telunjuk mereka. Lama kelamaan mula membuatkan pengikutnya bernama Kamal mula merasa sangsi dengan ajaran Ustaz Muiz.

PELAKON AYAT DARI LANGIT

Adlin Aman Ramlie
Ellie Suriaty
Puteri Sarah Liyana
Kodi Rasheed
Rahim Jailani
Ismail Yaakob

Selepas telefilem Ayat Dari Langit ditayangkan, ada beberapa scene yang menjadi bualan netizen dimana Ellie Suriaty menjirus air dan mencium kaki lelaki. Ellie Suriaty dan watak beraninya berpisah tiada, sama macam dalam babak 44 hari bangkitnya pocong.

15 comments:

  1. bamyak betul drama/tele sekarang 😂 tak terkejar nak tengok

    ReplyDelete
  2. Macam best ni, suka kalau telefilem macam ni. Nanti boleh tengok lah hehehe

    ReplyDelete
  3. suka juga tgk drama2 yg macam ni...

    ReplyDelete
  4. Nampak menarik. Lakonan Adlin, Ellie...memang lagi menarik.

    ReplyDelete
  5. ada je idea rashid sibir ni ;-)

    ReplyDelete
  6. Wah.. Rashid sibir. Mesti ending ada orang mati. Haha

    ReplyDelete
  7. Selain genre seram, saya suka genre camni. Mesti kena tengok...Huhu~

    ReplyDelete
  8. teaser dok lalu lalang kat IG. kena pula pengarah legend. confirm penonton feel habis tengok

    ReplyDelete
  9. Oh Rashid Sibir pengarah Tanah Kubur. Mesti banyak kritikan sosial dalam cerita ini.

    ReplyDelete
  10. Adlin Aman Ramlie memang best lakonannya. Hidup wataknya.

    ReplyDelete
  11. Tak nampak pulak iklan kt astro hehe

    ReplyDelete
  12. Belum tengok lagi. Tapi banyak nampak teaser dan BTS cerita ni kat IG.

    ReplyDelete
  13. Hurm.. Filem ini mengundang betul.. Ada beberapa klip yang diorang kongsi dekat medsos..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.