Header Ads

Triple Cheese Omusubi, Not My Taste!

Good morning! Sarapan apa pagi ni? Pagi pagi kalau dah sibuk dapat makanan yang ringkas dan mengenyangkan pun dah cukup. Contohnya kalau dapat bawa bekal omusubi pun dah memadai macam makan sepinggan nasi goreng.

Omusubi

Omusubi adalah nama lain bagi Onigiri atau dalam bahasa kita, nasi kepal. In english disebut rice balls.

Masa beli spicy syiok, sparkling honey citron, oden dan mochi puff.  Husband beli sekali Triple cheese omusubi ni. 

Triple cheese omusubi 

Nasi kepal nasi goreng dia lebih kurang macam nasi goreng cina. Very the plain dan tak pedas. Kurang menepati selera saya tapi husband kata sedap. Pulak tu triple cheese tu buat saya rasa macam terlalu muak pulak nak makan untuk gigitan seterusnya.
Rich, cheesy Omusubi filled with cheddar cheese, parmesan cheese, and smoked cheddar cheese.
It is also paired with smoked chicken and drizzled with bonito and seaweed flakes with a hint of teriyaki sauce.
Triple Cheese Omusubi Family Mart

Walaupun penggemar tegar cheese sekalipun, tetap tak rasa feel sedap dia tu. Atau sebab nasi goreng dia kena pedas sikit ke macamana.

Ada label served hot tu, sebelum makan kena panaskan terlebih dulu. Barulah cheese meleleh melimpah. But sorry, not my taste. 

11 comments:

  1. Rindunya Family Mart tapi kt phang takde lagi FM. kena rentas negeri kt Bahau baru ade..rindu onigiri.

    ReplyDelete
  2. heheheehe.... cheese pun ada jenis2 dia kan

    ReplyDelete
  3. Sarapan pagi ni makan roti gardenia dengan tuna hehehe.
    Uish triple cheese, kalau saya makan pun tentu rasa muak. Nasi goreng rasa plain dan tak pedas pulak tuu. Nanti rasa cheese je kannn.

    ReplyDelete
  4. saya ni kurang minat cheese, especially yang melambak2 punya cheese dia...

    ReplyDelete
  5. Cheese banyak jenis, pada Kak Amie kalau cheese dengan nasi tu rasanya sama-sama berat. Kurang sesuai diganding bersama.

    ReplyDelete
  6. Yg ni tak pernah try lg. Hahaha nasib baik tak hingin nk try sbb xnampak menarik

    ReplyDelete
  7. Bestnya kalau tak pedas tak pernah cuba lagi yang ini..

    ReplyDelete
  8. Makanan Jepun selalu ada cheese atau mayonis terutama kalau set meal. Bila tgk onigiri ada cheese, terus GV juga tak lalu nak makan. Cannot go kak. huhu.

    ReplyDelete
  9. Kan. kalau tak pedas.. mcm x kick pulak.. fuhhh

    ReplyDelete
  10. Kena cuba untuk tahu ikut tekak atau tidak. Tapi rasanya akak pun macam Fiza hendak ada rasa pedas.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.