Ramadan Pertama Edi

Ramadan Pertama Edi episode 1 dah mula ditayangkan pada 31 Mac 2021 di saluran Astro Ria HD (104) dan Astro Ria (124) malam tadi. Drama Ramadan Pertama Edi ni akan bersiaran setiap hari rabu jam 9:30 malam.

Menariknya, drama Ramadhan Pertama Edi menampilkan pelakon hebat seperti Datuk Aznil Hj Nawawi, Elly Mazlein, Redza Rosli, Mimi Lana, Raja Azura, Abon dan ramai lagi.

Drama Ramadhan Pertama Edi arahan Dato' Yusry Abdul Halim bersama Ezrie Gazali terbitan Astro Gempak. Perasan macam ada ramadan pertama edi episode 1 di Youtube channel Astro Gempak. Bolehlah tengok online.

Drama Ramadan Pertama Edi


Drama : RAMADAN PERTAMA EDI
Jumlah episod : 8
Mula tayangan : 31 Mac 2021
Waktu tayangan : Rabu, jam 9.30 malam
Siaran TV : Astro Ria 104 (HD) 124 (SD)
Pengarah : Yusry Abdul Halim, Ezrie Gazali
Penerbit : Astro Gempak

SINOPSIS RAMADAN PERTAMA EDI

Edi dan Nad adalah pasangan pengantin baru yang akan menyambut Ramadan pertama mereka sebagai suami isteri. di rumah bapa mertuanya, Pak Sobri. 

Pak Sobri pula seorang yang garang orangnya tapi ada beberapa perkara berlaku dan rahsia terbongkar semasa Edi disana. Berjayakah Edi memikat hati bapa mentuanya.

Edi (Redza Rosli) dan Nad (Mimi Lana). Mereka mengambil keputusan untuk berkahwin selepas 2 bulan berkenalan dan bercinta.

Bercinta pula semasa musim PKPB, jarang berjumpa dan tak sempat pun nak kenal dengan lebih rapat lagi. Tapi selepas berkahwin dan tinggal bersama, mereka mula faham perangai masing-masing.

Edi jenis tak serius tapi berterus terang dalam segala hal. Nad pula seorang perfectionist, cerewet! Bila Nad mengandung dan ingin pulang ke kampung sebelum Ramadan. Disebabkan PKP, Nad dan Edi terpaksa menyambut puasa di rumah Pak Sobri selama dua minggu.

Apa yang menjadi masalahnya adalah Edi susah untuk berpuasa. Selama Edi di rumah mentuanya Edi mengetahui beberapa rahsia keluarga Nad. Banyak masalah dan konflik berlaku.

PELAKON RAMADHAN PERTAMA EDI

Redza Rosli
Mimi Lana
Aznil Haji Nawawi
Elly Mazlein
Abon
Lisa Surihani
Raja Azura

13 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Baca sinopsis cerita ni, rasanya memang kelakar..

    ReplyDelete
  2. Tengok juga semalam. Kelakar giler sebab KakLina pompom ada hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Lina pompom ada memang kelakar dikkkk..trademark kak lina :)

      Delete
  3. Tgk drama ni 😍 best . suka tgk kak lina pom pom pun.

    ReplyDelete
  4. menarik cerita, pelakot pun hebat2 juga

    ReplyDelete
  5. kisah yang menarik, nak-nak bab susah berpuasa tu :)

    ReplyDelete
  6. lama tak tgk pak nil berlakon, ok this has to put in the list

    ReplyDelete
  7. Pak nil... lama tak tengok pak nil berlakon.

    ReplyDelete
  8. Oh kaitan PKP dan.puasa dengan bapa mertua. Konflik menarik.

    ReplyDelete
  9. Ehhh. nampak best pelakon pelakonnyaaa.. Hihi..

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال