Cik Embun

Berpagian di kampung dapatlah menikmati udara bersih di pagi hari. Untung untung dapat menangkap gambaran embun yang comel comel. Duduk bandar, embun pun tak mau timbul.

Embun pagi

Balik tukar shift jaga mak dengan kakak, malam tu barai. Siang sambung semula tugas jaga mak hari kedua. Extend lagi 2 hari sebab result mak tak keluar lagi.

Faham faham. Ada hikmahnya. Terima kasih untuk segala doa. Semoga Allah balas dengan segala kebaikan. 

Cuaca di Johor boleh tahan panas. Mujur malam tadi hujan lebat juga. Bila dah penat, letak kepala je terus terlelap. Nikmat dapat tidur secepat itu.



12 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. Pasal embun ni, banyak juga digunakan dalam petua orang-orang tua dahulu.

    ReplyDelete
  2. Duduk di kampung memang dapat lah tengok cik embunn, kat bandar susahh hahahah.
    Take care kak fizah :)

    ReplyDelete
  3. Semoga penat lelah Fizah dan kakak Allah bagi ganjaran di akhirat nanti.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum...semoga mak Fizah segera sembuh amiinn Ya allah...

    ReplyDelete
  5. Moga terus dipermudahkan urusan dan kembali pulih emak akak. Amin

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah dapat rentas negeri akhirnya.
    Memang nikmat tidur apabila terlalu penat.

    ReplyDelete
  7. Duduk di kampung memang best. Tapi menjelang Subuh, masa itulah nak tarik selimut sampai kepala. Sejuk yakmat, waktu embun jantan rintik-rintik.

    ReplyDelete
  8. Semoga dipemudahkan segala urusan akak :) Btw, gambar cantik la. hee

    ReplyDelete
  9. kalau letak kepala lena, mmg tidur tu nikmat kan

    ReplyDelete
  10. tinggal kat bandar, pagi lagi dah panas...

    ReplyDelete
  11. Semoga mak Fiza kembali sihat.. Aamiin..

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال