Header Ads

Telefilem Bibik Kayangan (Awesome TV)


Tonton Telefilem Bibik Kayangan bersiaran pada hari Ahad, 30 Oktober 2022 pukul 9:30 malam di Awesome TV saluran 123, Astro atau saluran 112, MyTV. Telefilem Bibik Kayangan menampilkan pelakon Kazar Saisi, Catriona Ross, Hanna Aqeela, Aprena Manrose, Marisa Yasmin dan ramai lagi.

bibik kayangan awesome tv

TELEFILEM BIBIK KAYANGAN

Waktu siaran : Ahad, 30 Oktober 2022, pukul 9:30 malam
Siaran TV : Awesome TV (CH123)
Penulis skrip: Farhana Fauri
Pengarah : Wan Saiful Shahrizan

PELAKON TELEFILEM BIBIK KAYANGAN

Kazar Saisi sebagai Saadon
Catriona Ross sebagai Kiah
Hanna Aqeela sebagai Melah
Aprena Manrose sebagai Ucha
Zaidi Omar sebagai Datuk Syafik
Marisa Yasmin sebagai Datin Sally
Annie Mosha
Kiky Hannah

SINOPSIS TELEFILEM BIBIK KAYANGAN

Kisah tiga beranak yang bekerja sebagai bibik di sebuah banglo mewah milik majikannya iaitu Kiah (Catriona Ross), Saadon (Kazar Saisi) dan Melah (Hanna Aqeela).

Saadon, Kiah dan Melah sudah lama menjadi pembantu rumah di banglo milik Datuk Syafik (Zaidi Omar) dan Datin Sally (Marissa Yasmin). Pada satu hari, keluarga Datuk Syafik terkandas di luar negara dan tidak dapat pulang ke Malaysia kerana “lockdown”.

Tiga hari tiga malam mereka tiga beranak berangan banglo tu macam rumah sendiri sehingga lah kemunculan Ucha (Aprena Manrose) yang membuatkan mereka menyamar sebagai orang gaji dari Indonesia.

Kenapa tiba-tiba Ucha muncul dan siapakah Ucha sebenarnya?

10 comments:

  1. Bukan main bibik-bibik mendunia ya boss tak ada :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini rumah aku yang punyaaa katanya...bahaya ada bibik macam ni.

      Delete
  2. Amboi nakal bibiknya. Asal jangan jual barang dalam rumah dah lah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bibik dah melebih lebih dah ni..melampau namanya. huhu...

      Delete
  3. mcm kelakar drama ni tp aprena bukan dh pakai tudung ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisah kekeluargaan dan ada elemen komedi. Ini cerita ulang siar Nina.

      Delete
  4. Replies
    1. Kann...macam tu jugalah kan. Tuan punya baik tapi diam diam dia makan tuan.

      Delete
  5. Sakan ye bibik-bibik berangan bila tuan tak ada.. hehehe..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.