Header Ads

Tarikh Cantik Tahun 2023 Untuk Tunang Nikah Kahwin


Bakal pengantin mesti cari tarikh baik untuk nikah dalam islam 2023. Selain tu juga pasti memilih tarikh cantik tahun 2023 untuk tunang nikah kahwin. Terpaling cantik tarikh 2.3.23. Ringkas dan senang nak ingat! 

Nak lagi mudah ingat boleh je buat pada tarikh birthday masing masing kalau sesuai dengan harinya weekend atau cuti sekolah.

Sejak banyak kelonggaran SOP dah mula rancak majlis kenduri kahwin. Memilih tarikh yang cantik kena pilih awal. Awai tak kalut! Bukan apa, biasanya kalau tarikh cantik ni ramai yang berebut. Tempat, MUA, catering dan perkhidmatan yang berkaitan dengan majlis dah ramai yang book awal.

Lambat melepaslah nanti. Sekarang pun nak buat majlis dah kena booking awal setahun. Lambat booking terpaksa cari tempat lain. Kalau nak tempat yang tu juga terpaksalah menunggu giliran. 

Tarikh cantik 2023, kalau jatuh on weekend atau cuti sekolah lagilah ramai yang pilih. Ada cuti sekolah, adalah kenduri kahwin. Itu biasa. 


Tarikh cantik tahun 2023 untuk tunang nikah kahwin | Tarikh cantik 2023 weekend

Januari

1.1.23 (Ahad)
21.1.23 (Sabtu) Cuti Sekolah
23.1.23 (Isnin) Tahun Baru Cina

Februari

3.2.23 (Jumaat)
12.2.23 (Ahad)
23.2.23 (Khamis) Cuti Sekolah

Mac

3.3.23 (Jumaat) Cuti Sekolah
12.3.23 (Ahad)
23.3.23 (Khamis)

April

14.4.23 (Jumaat)
23.4.23 (Ahad) 2 Syawal
24.4.23 (Isnin)

Mei

4.5.23 (Khamis) Hari Wesak
5.5.23 (Jumaat)
25.5.23 (Khamis)

Jun

3.6.23 (Sabtu)
16.6.23 (Jumaat)
23.6.23 (Jumaat)

Julai

7.7.23 (Jumaat)
23.7.23 (Ahad)
27.7.23 (Khamis)

Ogos

18.8.23 (Jumaat)
31.8.23 (Khamis) Hari Merdeka

September

2.9.23 (Sabtu)
3.9.23 (Ahad)
9.9.23 (Sabtu)
23.9.23 (Sabtu)

Oktober

1.10.23 (Ahad)
21.10.23 (Sabtu)
22.10.23 (Ahad)

November

3.11.23 (Jumaat)
11.11.23 (Sabtu)
23.11.23 (Khamis)

Disember

2.12.23 (Sabtu)
23.12.23 (Sabtu)
31.12.23 (Ahad)


18 comments:

  1. amboi amboi byk nya tarikh.... ni bole jadi tarikh untuk bercuti ni hehehe

    ReplyDelete
  2. mana2 yang nak nikah kahwin tu boleh la rujuk tarikh2 ni..senang plan sebab ada hari nya sekali..

    ReplyDelete
  3. dulu masa umur 20an dulu suka gak survey tarikh gini. tua-tua ni dah tak kisah tarikh apa dah. alah emak kahwinkan aku....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman bujang memang suka gak tengok tarikh cantik. Bila kahwin, lupa terus. Kena pilih date yang semua orang free..
      Semoga cepat bertemu jodohnya. Aaminn...

      Delete
  4. Ehem..ehem..nanti nak bincang la ngan cik abg tu...nak pilih tarikh bila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehem ehem..tak lama lagi je tu. Pilih tarikh cantik kak :)

      Delete
  5. Replies
    1. Ohh faham faham..takpe, ini rujukan untuk bakal pengantin. Yang dah kahwin boleh suggest date je :)

      Delete
  6. 2.3.23 tgh minggu. x pelaa janji date cun hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalkan date cun. Apa ada hal tengah minggu pun kan :)

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.