Ini Bukan Lipstick! Ini adalah Pencukur Terpaling Mesra Pengguna Dan Tidak Menyakitkan.

Awas ya, ini bukan lipstick!. Rupa bentuk je macam lipstick tapi bukan. Ini sebenarnya ada pencukur (shaver) terpaling mesra pengguna yang pernah saya beli. 

mini facial hair remover

Sebelum ni saya pernah cuba guna epilator untuk membuang unwanted hair. Sopan sikit kot jika kita sebut unwanted hair. Kalau masih tak faham, untuk membuang bulu-bulu.

Guna epilator agak menyakitkan sikit semasa epilator mencabut bulu tu. Walaupun tidak sakit sangat tapi macam tak mesra pengguna sangat. Di bahagian tertentu tidak sesuai digunakan terutamanya bahagian kulit yang nipis seperti bahagian ketiak. Lebih sesuai guna pada bahagian kaki.

Sebelum menggunakan epilator, saya pernah guna kaedah waxing juga. Kaedah waxing bagus juga sebab boleh buang bulu dengan lebih cepat dan kena tahan sakit sikit pertama kali wax. Bulu pun lambat tumbuh. 

Kaedah waxing juga kurang mesra pengguna. Setakat nak cabut bulu kaki tu tu okaylah kan boleh buat sendiri. Nak wax bahagian ketiak sendiri agak struggle melainkan ada orang yang tolong buatkan. Itu lebih mudah. 

Akhirnya saya jumpa mesin pencukur untuk wanita terpaling mesra pengguna, terpaling comel, terpaling travel friendly, terpaling mesra poket. Semua dia lah. The best mini hair remover!

Rupa paras bentuk sebiji macam lipstick. Mini hair remover ni secomel saiznya. Nama pun saiz mini. Jimat ruang beg kalau bawa travel pun. 

best mini facial hair remover

Permukaan pencukur yang mesra kulit. Tak akan menyebabkan luka pada kulit. Gunakan tanpa perlu risau.

mini electric facial hair remover


Mini Facial Hair Remover/ Women Epilator Electric Depilator Face Tool Care Instant Painless/ Pencukur Bulu Muka Wanita
  • Removes facial hair instantly and painlessly from lip, chin, cheeks. Built in light: you can use the light to see all of the hairs on your skin surface so that you can remove it and achieve the results that you are aiming for. The light works at the press of a button and it is bright enough to illuminate your surface well. 
  • Made from qualified material ensure long-lasting use. 
  • It is an easy and painless way to get rid of unwanted hair on the face or on the body. 
  • Gentle enough to use every day, gives you superior performance in epilation 
  • Fashion Design - Latest design as Lipstick with USB charging.
  • Effective Removal for Tiny Hairs - for face,Lip, Chin, Cheeks ,body and so on. No nicks, no cuts, no bumps, no irritation
  • Easy taking for travel or date 
  • Easy to Use and Clean - After using, gently rotate the shaver head to remove it and use the cleaning brush to wipe away any hair clippings from inside 

mini electric facial hair remover

Specifications : 
Material : ABS
Charging method : usb charging / built-in battery (120mah) 
Full charge lasts 8 hours 
Color : black, red, rose gold
Size : 25*26*105mm 

Packing list : 
  • Epilator
  • USB data cable
  • English instruction manual
  • Cleaning brush

Harga pencukur mini ni murah je, RM10 lebih je. Okaylah untuk guna. Harga murah jangan expect tinggi sangat. Setakat saya guna beberapa bulan ni okay je masih berfungsi dengan baik.

24 comments:

  1. menariknya fiza..boleh tertukar dengan lipstik ni haha

    ReplyDelete
  2. waa... banyak dah juga kaedah sy guna belum jumpa yg betul2 sesuai dan mesra pengguna lagi.. bolehlah cuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, macam macam kaedah boleh Nurul. Cuba mana yang rasa lebih okay.

      Delete
  3. hurm..menarik jugak. saya selalu guna wax tapi kalau untuk facial hair alat ni nampak lagi sesuai. thanks share

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, lebih sesuai untuk facial atau bahagian kulit nipis dan sensitif.

      Delete
  4. menariknya tak lah nampak mcm pencukur sgt. dan mudah dibawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Nina. Bentuk di luar kotak untuk pencukur. Mudah simpan dan mudah guna juga.

      Delete
  5. macam menarik pulak. senang nak bawak mana2 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat menarik, itu yang tertarik nak beli. Betul tu senang nak bawa kemana mana.

      Delete
  6. Kak ret cr jgk mende ni.. Nmpk iklan tp bila klik habis stok.. Frust betul!!...

    ReplyDelete
  7. Bagusnya kongsi idea begini Fizah. Nak cuba cari nanti. Terima kasih!

    ReplyDelete
  8. Cas seperti cas telefon bimbit. Senang. Bahagian tidak menyakitkan itu yang buat tertarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah kak. Senang guna USB tak perlu nak beli bateri. Tak menyakitkan lansung dan selesa guna.

      Delete
  9. pernah nmpj iklannya... memula sy sangka vape๐Ÿ˜๐Ÿ˜ ni baru betul teknologi memudahkan manusia๐Ÿ‘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bentuk dia boleh kelirukan orang, nampak macam vape tapi bukan. macam lipstick pun bukan. hehe...

      Delete
  10. Replies
    1. Sangat berguna ni KakSha. Boleh beli dan cuba. Pasti suka :)

      Delete
  11. Ehhh.. nampak cute lah!! Haha.. Kalau terjatuh ni, mesti org egt lipstick. hee.. Kalau selamat dan mudah, teringin lak try.. huhu

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri.
Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan.
Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan.
Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum. Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.