Header Ads


Telefilem Kabur

Kabur, telefilem lakonan Dazrin Kamarudin , Nad Zainal dan ramai lagi bersiaran pada 13 April 2022, jam 9:00 malam  di slot Drama On 2 di TV2.

Telefilem Kabur TV2

TELEFILEM KABUR

Waktu siaran :  Rabu, 13 April 2022, jam 9:00 malam
Siaran TV : Drama On 2 di TV2 | rtmklik.rtm.gov.my
Pengarah : Along Kamaludin
Produksi : Ambang Network Sdn. Bhd.
Waktu Bersiaran

PELAKON KABUR

Dazrin Kamarudin sebagai Hilman
Nad Zainal sebagai Widiya
Annie Mosha sebagai Zetty
Nur Qatriesha Eve Tania sebagai Mia
Azlan Mokhtar

SINOPSIS KABUR

Mengisahkan tentang seorang pembantu rumah, Widuya dari Indonesia yang menghidapi penyakit Schizophrenia. Dia yang pernah kehilangan anak sering diganggu oleh suara yang menyalahkannya atas kematian anaknya.

Suara itu juga mengarahkan dia mencari atau mendapatkan semula anaknya yang telah meninggal dunia. Dia kemudiannya mensasarkan anak majikannya yang seusia dengan anaknya sebagai ganti dan merancang untuk membawa kanak-kanak itu lari ke Indonesia.

6 comments:

  1. Ingatkan cerita seram berdasarkan poster rupanya cerita ada unsure jenayah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah saya pun fikir cerita seram bila tengok poster tu. Mungkin daya penarik nak bagi peminat cerita seram tengok kot.

      Delete
  2. Macam pernah tonton, risau pula dengan pembantu macam ni.. Salam Jumaat Fiza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Jumaat.
      Mungkin ada cerita lebih kurang macam ni kot. Memang risau kalau ada pembantu macam ni.

      Delete
  3. Replies
    1. Seram jugak unsur jenayah macam ni. Tengok kat portal rtm klik, kalau ada bolehlah tengok.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.