Header Ads


Untung Beli Blackmores Evening Primrose Oil (EPO) Dengan Harga Promo

Alang-alang dah masuk Watson membeli St. Ives blemish care face cleanser, kita belek lah apa yang patut. Nampak Blackmores Evening Primrose Oil (EPO) ada promosi pulak. 100 capsules RM66 lebih, 60 capsules RM68 lebih. 

Eh, kenapa capsules sikit lebih mahal? Sebelum ni pun,  pertama beli RM80 lebih macam tu. Mungkin masa tu tak ada harga promosi kot. Harga tu berubah-ubah. Kena jadi pengguna bijak. Nak membeli kena tunggu ada sale dapat harga promosi. 

Saya beli yang 100 capsules terus lebih berbaloi. 

evening primrose oil 1000mg benefits

Mulanya macam teragak agak nak beli sebab macam lain je rupanya. Lahh...rupanya dia bersalin kulit. Dah tukar design label. Masa bila entah dia bertukar rupa tak tahu lah.

evening primrose oil 1000mg benefits

baca juga : evening primrose oil 1000mg benefits

Apa yang saya perasan, sejak amalkan EPO ni kulit berubah lebih sihat dan cantik. Lebih berseri lah dari sebelum ni macam kusam sikit. Lepas tu period pun dah mula teratur sikit. Dengan izin Allah, ada jugak perubahan positif.

Sebelum ni baca review, ada yang makan sampai 5 botol baru nampak perubahan dia. Bergantung pada keadaan badan seseorang jugak kan. Lagi satu kena konsistent ambil ikut masanya. Evening primrose oil benefits for hormonal balance memang bagus.

Q&A

Q : When to take evening primrose oil morning or night
A : Saya ambil waktu pagi, tengahari dan malam. 3 capsules sehari. Untuk bulan puasa 2 kali je, waktu sahur dan berbuka.

Q: Does evening primrose oil cause weight gain
A : Perasan juga berat bertambah sikit. Matilanakk kena bakar lemak degil nanti.

Q : Is it safe to take evening primrose oil during period
A : Masa period saya off ambil, lepas habis period baru sambung makan.

32 comments:

  1. Ciknur x penah mkn brand ni
    selalu beli epo dlm kotak.
    bila ada promosi haruslah beli kan
    ciknur amalkan dari mula kawen ,masa tu ex bos yg bg tahu kebaikkannya
    alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak perasan pulak yang dalam kotak. Betul betul, bila ada promo ni kena cepat beli. Alhamdulillah kesannya bagus.

      Delete
  2. Dulu akak amik primrose ni and berat akak naik mendadak..terus berhenti..memang bagus untuk wanita yang mengalami masalah hormon..la ni akak makan fish oil tablet je ngan vitamin c...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada jugak baca akak komen dalam komen sebelum ni. Risau jugak. tapi saya naik tak mendadak sangat. tapi terasa jugaklah perubahan tu. Bagus amalkan supplement yang diperlukan :)

      Delete
  3. Sama, juju pun suka gelebek produk blackmores. Tak pernah consume yg ini, terlintas juga nak consume, nanti nak tanya doktor boleh ke ambil kalau tgh baru pregnant.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Produk blackmores antara yang bagus kan. Haa..kena tanya doktor kalau macam tu.

      Delete
  4. Wah! nak cuba jugalah baca reviews Fiza kulit berubah jadi sihat tu sebab kulit Mrs. A memang jenis kering.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba. Kalau sesuai dah habis satu botol tu bolehlah teruskan consume. Saya pun cuba dulu 1 botol, ada kesan +ve baru sambung beli botol kedua.

      Delete
  5. hehhee Dulu mmg makan EPO ni.. la ni makan fish oil tp punya la besar capsul dia, tercekik2 k ret nak telan ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...tahu takpe! besar betul dia punya kapsul. Fish oil tu kecik sikit senang jugak nak telan.

      Delete
  6. Sis dulu makan jenis ni, pastu tukar ke Omega, yang ni Sis stop, sebab bahan kandungan lebih kurang sama.. naya nak telan bebanyak beso kapsulnya hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang naya nak telan kapsul besar besar ni. Satu kapsul besar ni pun jenuh nak telan. Inikan nak ambil 2-3, memang taklah kan. hehe...

      Delete
  7. Ada juga cuba EPO jenama lain tapi sekejap sahaja. Hehe kena rajin itu yang susah.
    Bolehlah akak cuba jenama ini pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau consume apa apa produk memang rajin makan/guna, baru berhasil. Itulah tu, kadang rongak tak ikut masa. huhu...

      Delete
  8. Saya ada ambil B-complex brand Blackmores nih. Setakat ni alhamdulillah serasi. Nanti boleh la try yang EPO ni pula..

    ReplyDelete
  9. Dulu makan lah jugak. Ni dah lama tak amalkan sejak adik-beradik jual Amway. Matilah kata tak support kalau dia tau kita makan supplement brand lain. Haha

    ReplyDelete
  10. Blackmores, brand fav SR. Kebetulan pagi tadi pun SR up gambar botol2 dia kat blog hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye? Bagus kan Blackmores ni banyak supplement pilihan.

      Delete
  11. Yang ni PC tak cuba lagi.. Biasa ambil vit c dia je kalau BLACKMORES ni. Walau harga mahal tapi bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay jugak tu consume Vit C. Betul, harga mahal tapi berbaloi

      Delete
  12. Memang kena cari supliment yang sesuai untuk kesihatan badan

    ReplyDelete
  13. Teragak nak beli EPO, review bagus ni nak cuba la..

    ReplyDelete
  14. timm pun dok ambil supplemen blacksmore tapi yg utk pregnancy & lactation, menarik jugak ye function dia, sbb boleh naikkan berat badan, timm lpas beranak ni pun berat makin turun, alahaiii, haha! boleh cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin boleh cuba ciktimm kalau nak naikkan berat badan sikit. Kalau berhasil dan bagi kesan positif boleh teruskan ambil.

      Delete
  15. Alhamdulillah , bila kita konsisten dgn supplement ni akn ada effect yg berkesan pada tubuh bdn . Tak sia2 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah berhasil ada perubahan positif. Tulah tu, kena konsisten je lah kunci dia.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.