Header Ads


Filem Jaga-Jaga Senariounion

Filem Jaga-Jaga Senariounion, sebuah filem komedi dibintangi kumpulan pelawak lejen Malaysia Senario bersama dengan pelakon dan pelawak lain.  Kumpulan Senario buat comeback! 

Filem Jaga-Jaga Senariounion mula ditayangkan di pawagam rumah masing masing yang ada Astro pada 21 April di saluran 480.
 
Filem Jaga-Jaga Senariounion

FILEM JAGA-JAGA REUNION

Mula tayangan : 21 April 2022
Siaran TV : Saluran 480 Astro First
Pengarah : Aziz M. Osman
Produksi : Botak Production Management Sdn Bhd
Genre : Komedi

PELAKON JAGA-JAGA REUNION

Mohd Azlee bin Jaafar sebagai Azlee
Illya Buang bin Shaharum sebagai Tok Kadi
Mohd Saiful Azam bin Mohamed Yusoff sebagai Saiful (Saiful Apek)
Abdul Wahid bin Mohd sebagai Wahid
Yassin bin Yahya sebagai Yassin
Ahmad Hamdan bin Mohamed Ramli sebagai Dato' Hamdan
Nur Farisha Amira binti Aslan (Riesha Aslan) sebagai Zila
Mas Said bin Abdul Ghani sebagai Prono
Badrolshah bin Abdul Manan sebagai Bala
Syaniza binti Hisham sebagai Syanie
Aman Shah bin Asri sebagai Amen 
Siti Nora binti Sukiran (Bobby Kiran) sebagai Nora
Amm Raja Lawak


SINOPSIS JAGA-JAGA REUNION

Kisahnya bermula di hari majlis pernikahan anak Dato Hamdan dan Azlee, di mana keluarga Dato Hamdan telah disamun ketika dalam perjalanan ke rumah bakal besannya.

Apa yang peliknya, perompak-perompak tersebut hanya merompak barang-barang hantaran sahaja.
Setibanya di rumah pengantin, setiap seorang daripada mereka tidak kira keluarga pengantin lelaki atau pengantin perempuan telah disyaki merancang untuk sabotaj majlis tersebut.

Semuanya menjadi teka-teki.


LAGU TEMA (OST) JAGA-JAGA SENARIOUNION

Lagu : Yang Bertakhta Akhirnya
Penyanyi : M. Nasir
Penulis Lirik : Mohd Nasir Mohamed
Warner Chappell Music Malaysia Sdn Bhd
Sony Music Entertainment Malaysia Sdn Bhd

Lagu : Musim Kenduri Kahwin
Komposer : Illya Buang
Lirik & Nyanyian : Senario

Lagu : Tralala Joget
Bintang Malaya Hawaiian Band
Emi Colombia 33es 306
The Gramophone Company Ltd

10 comments:

  1. Wow.. Mesti best dan menghiburkan!!! Gituh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kelakar tak tahu lah kan..harapnya kelakar lah.

      Delete
  2. Yeke masa ramai-ramai bole dirompak.. Ada effek ni sampai tertanya ni hehe.. Salam Subuh Fiza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah tu, boleh pulak rompak masa tengah ramai ramai kan. Misteri betul motifnya. Kena tengok nanti kalau nak tahu.

      Delete
  3. Wa.. Senario kembali.. Dulu² suka layan cerita senario. Terbahak² ketawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dorang buat comeback. Boleh lah tengok nanti. Dulu suka jugak tengok senario ni.

      Delete
  4. ooo ni laa filem yg lan pet pet x nak join tu ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye lah tu. Ada urusan kerja lain katanya. Kalau ada join sekali mesti lagi happening senariounion ni kan.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.