Header Ads

Drama Lockdown

Lockdown, drama about lockdown 2021 yang akan bersiaran pada 26 Julai ini setiap hari Isnin hingga Khamis jam 11 malam di Astro Ria saluran 104.

Drama Lockdown berdasarkan kisah benar kehidupan ketika berada dalam situasi lockdown. Dibarisi pelakon hebat iaitu Nabila Huda, Zara Zya, Beto Kusyairy, Syafiq Kyle, Izzue Islam, Kaka Azraff,  Mimi Lana, Sara Ali dan ramai lagi. 

Drama Lockdown Astro

Drama : Lockdown
Mula tayangan : 26 Julai 2021
Waktu siaran : Isnin - Khamis, 11:00 malam
Siaran TV : Astro Ria Saluran 104
Pengarah : Mohd Fazli Yahya @Pali Yahya
Produksi : U2 Media Sdn Bhd

SINOPSIS LOCKDOWN

Mengisahkan tentang kehidupan semasa PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) di Malaysia. Pelbagai kisah berlaku kepada masyarakat yang bersama-sama mengharungi suka duka semasa PKP.

PELAKON LOCKDOWN

Zara Zya
Beto Kusyairy
Nabila Huda
Izzue Islam
Kaka Azraff
Syafiq Kyle
Mimi Lana
Sara Ali
Fahrin Ahmad
Marisa Yasmin
Aishah Azman
Balkisyh Semundur Khan
Amerul Affendi
Anne Abdullah
Hasnul Rahmat
Liza Abdullah
Jalil Hamid
Syamsul Debat
Nasz Sally

40 comments:

  1. Boleh tahan ramai pelakon yang berbakat. Perasan ada Syamsul Debat juga. Menarik adakah siri ini macam buat persidangan video atau cerita setiap rumah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin SD tetamu jemputan buat ceramah kot. Kena tengok nanti 26 Julai sebab cerita pasal lockdown ni banyak. mungkin juga tu cerita setiap rumah. lain lain masalah

      Delete
  2. Ramai pelakon tu, cekap perfileman sekarang..terus tayang yang releven, ada SD terselit tazkirah kut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, up to date. Rasanya begitulah fungsi penampilan SD dalam drama ni

      Delete
  3. Barisan pelakon yang agak hebat jugakk tuuuu, eh ada ustaz syamsul debat eh, mesti lawak hahahaha. Ustaz tuuuu tak pernah tak lawak, suka tengok video video ustaz kalau bagi ceramah dekat youtube :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adaaaa..saya pun layan SD sebelum ada SD TV kat youtube. Ceramahnya banyak ulang ulang. dah boleh ingat dah :)

      Delete
  4. sepertinya menarik nih kak
    aku baru baru ini juga senang menonton telesinema malaysia, pemainnya cantik cantik (´✪ω✪`)♡

    topiknya pun related dengan keadaan sekarang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa tonton nanti ya. Hihi..Ramai pemain Lagend tu Gustyanita Pratiwi. Ya, relate dengan keadaan pandemik sekarang

      Delete
  5. Barisan pelakon semua hebat². Ustaz SD pun ada. Mesti best citer ini 🥰

    ReplyDelete
  6. Trauma tengok kawat berduri...hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. faham sangat kak..pernah merasainya memang trauma tengok

      Delete
  7. Wah sampe dibuat serial yaaa :). Menarik pasti. Kalau ada ditayangkan di Netflix pasti sudah aku tonton juga. Dah lamaaa dah tak nonton serial Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, seriel baru di TV. Tiada di Netflix. Ada seriel lain boleh ditonton di wetv, viu dan iqiyi :)

      Delete
  8. Replies
    1. Iya, bagus ramai pelakon lama pun. Taklah kaku lakonan.

      Delete
  9. banyak juga drama baru ye..tak sempat nak update lately ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, dalam pkp ada jugalah drama baru. kalau tak, dok ulang siaran je

      Delete
  10. Dah lama tak layan drama bersiri melayu ni. :)

    ReplyDelete
  11. Ok, layan layan sebab barisan pelakon yang best best.. Stay home and watch tv.. gitu

    ReplyDelete
  12. ramai pelakon nyaaa yaaa. siap ada ustaz syamsul debat tuu. fav! kena tengok nii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, sebab banyak kisahnya tu. SD tu rasanya penampilan istimewa kot bagi ceramah ke apa

      Delete
  13. Menarik nih drama kayak gini, menceritakan kehidupan sehari-hari yang pas banget ya di masa sekarang ini, di sini juga lagi diberlakukan semacam lock down, namanya PPKM.
    Sedih banget, udah mau sebulan tapi pemerintah tetap perpanjang terus masa PPKMnya, karena korban Covid tak kunjung menurun :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama yang menarik ada bermacam kisah semasa lockdown. Ya, situasi negara kita sama. Kes masih ngak turun lagi :(

      Delete
  14. mlm ni ep1 kn? ramai pelakon.. mst ada byk kisah kan? menarik rasanya sbb erma fatima tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, banyak kisahya tu. Macam realiti pkp sekarang macam macam kisah ada.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.