Header Ads

Buku Resipi Blogger

Tengah mengemas rumah. Ada orang bagi salam. Bukak sliding door, courier hantar parcel rupanya. Dah confirm nama betul semua. Mintak dia letak tinggalkan atas tembok rumah je.

Sejak pandemik covid ni tak kelam kabut keluar nak ambil parcel. Tak payah beria nak capai sweater dan tudung. Parcel yang sampai semua biar courier letak atas tembok rumah je dulu.

Tengok pengirim dari karangkraft. Sebelum tu blogger SA dah inform dia dah hantar kiriman buku resipi dan hadiah GA. Kiranya buku resipi blogger ni saya dapat sempena jadi top komentator blog beliau. Ke hadiah GA? Saya pun lupa dah.

Rezeki saya dapat 2 hadiah dari blogger SA. Cuma hadiah lagi satu menyusul kemudiannya.

Buku resipi blogger Malaysia ni mengandungi pelbagai resipi masakan melayu yang sedap sedap. Buku resipi blogger adalah koleksi resipi blogger masakan terkenal iaitu Nooriah Abdullah. 

Buku Resipi Blogger Nooriah Abdullah

Buku Resipi Blogger mengandungi lebih dari 70 resipi yang terdiri daripada makanan pembuka selera, hidangan nasi dan mi, hidangan Barat dan Brunei dan pencuci mulut sebagai pelengkap hidangan.

Belek belek resipi rasa lapar terus. Nanti boleh juga cuba resipi mudah-mudah yang boleh dibuat dengan penuh yakin menjadi. 

Terima kasih kak blogger Suriaamanda untuk hadiah buku resipi blogger ni. Kali kedua dapat hadiah buku resipi dari kak SA. Sebelum ni dapat buku resipi makan malam romantis Chef Fazalina.

Resipi [re.si.pi] | رسيڤي

Resipi maksud : Definisi : 1. senarai bahan (ramuan) dan peraturan yg diperlukan dlm menyediakan sesuatu ma­sakan atau makanan; 2. cara atau kaedah mencapai sesuatu tujuan; ~ kecantikan cara menjadikan diri (seseorang) cantik. (Kamus Dewan Edisi Keempat)


Resipi bukan resepi ye.





35 comments:

  1. ya Allah..selama ni salah eja rupanya ekk..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah sampai jugak hadiah top komentator, sebenarany x tau nak bagi hadiah apa...tu yg order jer kat Krangkraf...next hadiah GA ye...tunggu tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..terima kasih kak. Hadiah GA dah sampai kak, nanti saya update juga. Terima kasih sekali lagi.

      Delete
  3. Wah tahniah.. Lps ni bertambah3 rajin la fiza memasak kan 😁

    ReplyDelete
  4. Hehe ini galakan untuk Fiza masak dan beri idea untuk masakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, kot bersemangat nak memasak dan ada idea nak masak apa.

      Delete
  5. bestnya dpt buku resepi..
    cantik cover buku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..cover style blog tu Ezy. cantik kan :)

      Delete
  6. Tahniah Fizah. Memang menarik dan sedap-sedap resipi Kak Noor. Sayangnya Kak Noor semakin menyepi dari berblogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..Menarik sangat untuk dicuba. Mungkin kesibukan agaknya kot kak.

      Delete
  7. alhamdulillah
    buku kak NOOR ni semua resepi sedapp2
    akak pun selalu buat ikut resepinya

    ReplyDelete
  8. Wahhh lepas ni makin bersemangat lah kak fiza masakkk! Siap dapat buku resipi lagi, hari hari cuba menu baru in shaa Allah kan kak fiza hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah...Mudah mudahan sentiasa semangat lah nak memasak tu. Kalau ada bahan bahannya laju lah sikit.

      Delete
  9. Tak sabar nak tengok akak masak menu menu menarik dalam tu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan macam tu nona. rasa bersalah pulak kalau tak buat nanti. hihi

      Delete
  10. Waa...Siapakah penulis buku tu? Menarik.. Blogger pun dah keluarkan buku resepi.

    ReplyDelete
  11. Dapat hadiah lagi… ermmm… huntong la… hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..rezeki. Rezeki afeez akan menyusul siapa tahu :)

      Delete
  12. Wahhh! Bestnyaaa dapat buku resipi nii. Selamat mencuba la nty😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..rezeki. Cukup bahan dan kerajinan yang tinggi, inshaAllah

      Delete
  13. tahniah. bolehlah mencuba resepi baru :)

    ReplyDelete
  14. cntik la cover dia.. boleh try resepi baru la.

    ReplyDelete
  15. Banyaknyaaa resepi lps ni boleh cuba satu2 hehe

    ReplyDelete
  16. menariknya. resepi blogger gitewwww :)

    bertuah la fiza. sebab fiza rajin blogwalking.
    mesti ada hadiahnya.
    terbaik. aida nak cuba la this month.
    dpt tak walaupun 1 pengiktirafan di mana2 ha ha ah ha ha...
    moga rajin la aida ni.

    ReplyDelete
  17. Wah.. bestnya buku.. macam nak kena cari juga nie..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.