Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream, Krim Pelembap Water Based. Muka Pun Nampak Glowing

Hansaegee Nature, produk kecantikan Korea yang tengah popular sekarang ni. Mungkin ada yang pernah dengar nama Hansaegee Nature. Mungkin juga tak pernah tahu kewujudan produk jenama Hansaegee Nature ni.

Baiklah, Hansaegee Nature bukanlah produk baru. Kalau google hansaegee nature review, semua feedback positive. Lalu, kita pun teringin nak cuba jugak.

Paling teruja nak mencuba hansaegee nature aqua whitening cream yang dikatakan super moisture cream dengan water drops effect. Sebelum cerita panjang lagi hansaegee nature aqua whitening cream review ni, jom kenal dulu dengan produk hansaegee nature.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
Didatangkan dengana bekas material plastik dengan double lid dan berkotak


Hansaegee Nature

Hansaegee Nature adalah produk kecantikan Korea yang berkualiti tinggi di import terus daripada Korea. Di Malaysia, Hansaegee Nature telah bertapak sejak 2011.

Hansaegee adalah gabungan daripada 2 huruf Korea iaitu “한국” dan “세기”menjadi perkataan “한세기” bermaksud Korea Century 韩国世纪.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream
Tak perlu risau sunburn, Aqua Whitening Cream kan ada!

Nak tanyalah jugak, apa ciri-ciri pelembap muka yang awak suka? Kalau saya suka jenis ringan, tak melekit dalam masa yang sama kulit rasa lembap. Tak kering walaupun selepas beberapa ketika.

Semua ciri-ciri tu ada pada Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature. Bukan hanya ringan, tak melekit dan lembap. Banyak lagi yang best dengan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ni rupanya. Sila teruskan membaca...

Aqua Whitening Cream

Hansaegee nature aqua whitening cream adalah sejenis pelembap water-based whitening cream. Uniknya aqua whitening cream ni selepasa disapu dan digosok perlahan akan mengeluarkan titisan air di kulit muka. Automatik kulit akan lebih lembap dan nampak glowing alaa gadis Korea gitu.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Kandungan Aqua Whitening Cream

Camellia Japonica Seed Oil.
Non-comedogenic , tak menutup pori kulit dan tak menyebabkan jerawat
Mengekalkan kelembapan sehingga ke dalam lapisan kulit.

Niacinamide, juga dikenali dengan vitamin B3
Memberikan kesan tona kulit cerah, mengawal minyak, bersih dan anjal.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream


Tekstur Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream pekat dan ringan.

Tekstur Hansaegee Natue Aqua Whitening Cream

Kelebihan Aqua Whitening Cream

  • Pelembap yang sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.
  • Melembap kulit
  • Mencerahkan kulit
  • Merawat kulit kering dan rosak akibat sunburn
  • Membantu mengawal jenis kulit berminyak sebab hansaegee nature moisturizer tak menutup pori pori kulit (minimized pores)
  • Aqua whitening cream moisturizer mudah dan cepat menyerap ke dalam kulit.
  • Tidak melekit walaupun berpeluh ketika cuaca panas.

Terpaling best bila sapu dan urut-urut sikit dia akan mengeluarkan titisan air. Part ni paling teruja sebenarnya bila pakai hansaegee nature aqua whitening cream ni. Siapa yang pernah pakai tu tahulah feel dia macamana.

Tekstur Hansaegee Natue Aqua Whitening Cream Water Dropped

Selepas memakai Aqua Whitening Cream ni auto nampak kulit muka basah basah lembap glowing gitu. Nampak jelas pori pori tak tertutup lansung. 

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Tapi bila menggunakan pelembap yang lain, jelas nampak pelembap tersekat pada pori kulit.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Bukan tu je yang buat rasa best pakai hansaegee nature aqua whitening cream ni. Bila pakai makeup, makeup akan lebih tahan lama dan lebih glowing semestinya. Best ke tidak? 

Cara Pemakaian Aqua Whitening Cream

Pakai Aqua Whitening Cream selepas cuci muka.
  • Calitkan aqua whitening cream pada kulit muka
  • Sapu rata aqua whitening cream
  • Urut perlahan-lahan
  • Titisan air akan keluar melembapkan kulit dan membasahi kulit muka.
  • Kemudian tepuk tepuk manja sampailah aqua whitening cream meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
Cara Pemakaian Aqua Whitening Cream

Saya akan pakai 2 kali sehari. Pagi sekali dann malam sebelum tidur. Bangun tidur kulit rasa lembut dan fresh je, tak berminyak.

Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Pelembap muka paling favourite. Kesimpulannya, Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni selesa dipakai. Tekstur ringan, tak melekit, cepat meresap dan melembapkan kulit dengan lebih berkesan. 

Pengalaman Menggunakan Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Pertama kali cuba krim pelembap lain dari yang lain. Serasi sangat dengan kulit muka saya. Suka tau bila kita sapu sapu dan urut tu keluar titisan air. Lepas tu kulit muka pun terus auto lembap. Sejenis krim yang cepat meresap dan tidak meninggalkan kesan berminyak pada kulit.

Kulit muka pun nampak lembap dan glowing. Paling best kalau pakai sebelum tidur tu, bangun pagi kulit muka rasa lembut, lembap dan tegang. Best kan macam tu. Kulit pun tak lah kering even tidur dalam air cond pun.

Tercari-cari pelembap yang best? Jom lah cuba Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream ni. 





22 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. pernah dengar tp xpernah baca review psl produk ni. ni mcm elok je nk try.

    ReplyDelete
  2. Kalau ringan, tak melekit dan buat kulit lembap, memang bestlah pakai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul tu. Suka pakai jenis pelembap jenis macam ni. Baru tak rimas pakai

      Delete
  3. Akak pun ada..dah habis dah..memang best pakai...rasa bersih sangat kulit muka...

    ReplyDelete
  4. Popular bahan Niacinamide dalam produk kecantikan.
    Tidak melekit dan tahan lama yang akak cari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak NA. Mostly ada bahan tu. Tidak melekit tu best.

      Delete
  5. Macam best je. Tertarik plak nak try. Kot boleh glass skin

    ReplyDelete
  6. Pakai before sleep, esoknya kulit rasa lembab lembab gitu.. tak berrminyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betulll Nona. Best betul pegang kulit muka masa bangun tidur

      Delete
  7. Ada juga baca beberapa review tentang produk ni sebelum ni.

    ReplyDelete
  8. Takk pernah dengar tapi rasa macam menarik nak dicuba sebab mana tahu boleh dapat glass skinnnn ke hehehe

    ReplyDelete
  9. Tengok ramai juga yang guna brand ni dan bagi positive feedback krim ni. Boleh cuba nanti

    ReplyDelete
  10. MEMANG BEST , SEBAB IA BERSIFAT WATER BASED , SESUAI UNTUK SKIN CCL

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال