Header Ads

Cara Mudah WhatsApp Tanpa Save Nombor

Okay fine, baru tahu cara WhatsApp tanpa save number. Mungkin ramai yang dah tahu. Saya ketinggalan sikit. Selama ni kalau nak WhatsApp orang lain kena save dulu nombor, baru WhatsApp. Kan? Sekarang dah ada cara mudah WhatsApp tanpa save nombor pun. Better!

Terutamanya kalau nak membeli barang online bukan dari applikasi shopee ke lazada ke. Jenis kena contact seller yang hanya tinggalkan no phone di facebook atau instagram tanpa link memang agak leceh sikit lah.

Nak tak nak kena save juga nombornya baru boleh WhatsApp. Bila dah ada cara WhatsApp tanpa save nombor secara tak lansung memudahkan kerja kita lah untuk contact seseorang dalam jangka pendek. Hanya perlu copy paste je nombor orang yang kita nak WhatsApp tu.

Cara Mudah WhatsApp Tanpa Save Nombor

Cara mudah WhatsApp tanpa save nombor

1. Pergi ke website : https://easymessage.app/
2. Masukkan nombor telefon yang kita nak WhatsApp tu (boleh copy and paste je)
3. Click start and chat WhatsApp
* Jika gunakan PC, click continue to chat dan pilih use WhatsApp Web
* Jika menggunakan handphone, akan direct terus ke aplikasi WhatsApp 

Atau kalau tak ingat website easy message tu, boleh je download siap-siap apps untuk WhatsApp tanpa save nombor. Dalam website yang sama di atas, click je download the app. get it on Google Play atau download on the App Store.


Ikutlah mana yang mudah untuk kita buat. Notification privacy policy WhatsApp yang baru pun asyik muncul je. Sampai ke sudah belum accept lagi. Pangkah dan pangkah sampai lah tak boleh pangkah dah. 

18 comments:

  1. Oh baru tau. Bagus tak payah save number segala seller la, lalamove la. Jimat space untuk contacts. Thanks share

    ReplyDelete
  2. baru tau juga ni...selama ni dok save je..

    ReplyDelete
  3. Oh kena guna aplikasi lain untuk pautkan ke whatsapps.

    ReplyDelete
  4. tak tahu wujud app ni...thanks for sharing..

    ReplyDelete
  5. Hahaha betul tu kdg berlmbr dh no2 yg dh lupa no sape... Bagus ar k ret pun br tau ni nk wasap x yah save dh no.. Tq fiza

    ReplyDelete
  6. baru tau jugak. selama ni save number ni dlu sbelum whatsapp.

    ReplyDelete
  7. baru tau... terima kasih kerana share

    ReplyDelete
  8. Nice sharing kak fiza, saya baru tahuuuu. Kalau tak, asyik save nombor je, pastu penuh dalam contacts hahahaha

    ReplyDelete
  9. bagusnya ada macam ni.. Biasa kena simpan nombor dulu baru boleh whatsapp.

    ReplyDelete
  10. Sayapun baru tahu :). Selama ini memang selalu save. Padahal banyak nomor yang hanya sekali dipakai :D. Thanks for sharing :).

    ReplyDelete
  11. tq fiza. tu la kan, sometimes malas nak save. sekali je pun nak wasap.
    terutama seller yg tak brape maju ke depan.
    kita bertanya di fb. dia beri phone number utk kita wasap plak.
    patutnya, sediakan la link senang kita klik je, without saving their number, kan.
    hu hu hu hu :(

    tq!

    ReplyDelete
  12. Nice...tapi .err saya nak ke website pun kekadang line slow... haha.. so save la gak.. Pastu off status kat wtsap

    ReplyDelete
  13. Thanks for sharing this, Fiza. Senanglah lepas ni. Akak selalu d

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.