Header Ads

Telefilem Tanah Kubur Peneman

Tanah Kubur Peneman, sebuah telefilem arahan Rashid Sibir bakal bersiaran pada hari Sabtu ini 29 Mei 2021 jam 9:00 malam di Astro Citra. Menampilkan Fendy Bakry, Nasir Bilal Khan, Syafi Tee, Along Cham dan ramai lagi.

Juga boleh strim on demand melalui aplikasi Astro Go, Astro PVR Box atau Ultra Box.

Telefilem Tanah Kubur Peneman

Telefilem : Tanah Kubur Peneman
Waktu tayangan : 29 Mei 2021 (Sabtu), jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra
Pengarah : Rashid Sibir
Produksi : Opera Klasik Sdn Bhd


SINOPSIS TANAH KUBUR PENEMAN

Jebat menggunakan Saka untuk menipu pengikutnya tentang ajaran dibawanya. Tok Adi mula syak pada ajaran yang dibawa oleh Jebat setelah melihat perlakuan para pengikutnya yang terpesong.


PELAKON TANAH KUBUR PENEMAN

Fendy Bakry sebagai Jebat
Nasir Bilal Khan sebagai Tok Adi
Syafi Tee
Along Cham
Hamidah Wahab sebagai Rosnah, isteri Tok Adi

17 comments:

  1. ngok gambar nii. mcm agak menyeramkan jugak cerita dia ni.haha

    ReplyDelete
  2. aduh seramnya tengok yang rambut panjang tu

    ReplyDelete
  3. Seram baca tajuk.. Waa.. Nasir Bilal Khan pun berlakon, mesti best, kena pulak Rasyid Sibir yang arah.

    ReplyDelete
  4. 1 episod je ek, lama dah tak layan tanah kubur ni, kalau tengok sengsorang kadang seram gak

    ReplyDelete
  5. Nasir Bilal Khan ni memang pandai hidupkan watak!

    ReplyDelete
  6. Siap ada penemann dahhhhh tanah kubur, seramm pulakkk hahaha

    ReplyDelete
  7. Kira siri Tanah Kubur. Buat telefilem.

    ReplyDelete
  8. Alamak cam seram je. Tapi rasa cam nak tengok

    ReplyDelete
  9. eh tok adi ada...menarik ni..nak tgok la nanti

    ReplyDelete
  10. Weeehooooo, kena tonton nih! Semestinyaaa! Suka cerita genre gini..Barulah syok hujung mingguu..Agituh~

    ReplyDelete
  11. Ada versi telefilem pula ye Tok Adi..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.