Header Ads

Rembau Most Wanted Part II-W.A.R.I.S

Masih ingat lagi lagu Rembau Most Wanted? W.A.R.I.S atau sebutan nismilan Waghih comeback dengan Rembau Most Wanted Part II. Ringkasnya lagi Rembau Most Wanted Part II menceritakan tentang 'Comeback' selepas berhadapan dengan situasi yang berlaku sekarang dalam pandemik yang sedang melanda dan keadaan ekonomi yang semakin teruk.

W.A.R.I.S - Rembau Most Wanted Part II
tangkap layar muzik video Rembau Most Wanted Part II


Lagu baru Waris Rembau Most Wanted Part II ada kelainan dari segi muzik dengan menggunakan alatan muzik Rekoder dari mula sampai habis lagu. Satu lagi, penampilan istimewa Nabil Ahmad di tanah perkuburan.

Lirik Lagu Rembau Most Wanted Part II-W.A.R.I.S


Oleh: W.A.R.I.S
I represent in this place
For 10 years still goin' strong
This is for the fans who been waitin' too long
To step on the game even though it has changed
For those who stucked, you know its time to uncaged back

Virals are the new sportlights to fame
Whenstruggle is real, for people to remember the name
This is classic I should get myself a frame
So I recorded the song cuz the rhymes keep on playin' in ma mind

Macam ghondang maman
Memang podeh makan tapi buek otak jalan
Nak toghuih ko dopan niat kono simpan
Podulik an kato oghang yang tak makan saman
Mungkin maghin den nak duit yang botingkek
Dah dapek, tapi lopehtu tak tahu apo yang nak dibuek
Dah poie merato, dah lihat dunio
Warno kulit bezo tapi okap totap samo
Nak den koba apo takpek nolong tudo
Kalam dah totulih, an-nas tu maksud lupo
Sobab sifat manusio, solalu na tak cukup
Dah maso tuk moghondah dan solalu bosyukur

If y'all feelin me lets peep to this new-old song
It's not a comeback, hope you ya'all didn't get wrong
From the front to the back get ready come on
Rembau most wanted yo
Rembau most wanted yo

If y'all feelin me lets peep to this new-old song
It's not a comeback, hope you ya'all didn't get wrong
From the front to the back get ready come on
Rembau most wanted yo
Rembau most wanted yo

I remember when we used to fly to a different continent
State to state paid my dues with music money that I have

We used to buy everything that we want (yea we ball)

Then what about lose everything u won? (wake up call)
So I left the city got back to my nogori
Cari ilham dongan caro eden yang tosondiri
Masih ngan mixology sampai ko haghi ini
Takdo sapo mampu halang kototapan di hati
Kok hondak seghibu dayo, taknak seghibu dalih
Sobolum bulih jalan kito mulo dongan tatih
Takkan bilo dah bosar
Dah ghaso nak mendabik
Yang jauh dah menyimpang
Tolong patah balik

If y'all feelin me lets peep to this new-old song
It's not a comeback, hope you ya'all didn't get wrong
From the front to the back get ready come on
Rembau most wanted yo
Rembau most wanted yo

If y'all feelin me lets peep to this new-old song
It's not a comeback, hope you ya'all didn't get wrong
From the front to the back get ready come on
Rembau most wanted yo
Rembau most wanted yo

Dilipek sobosar kuku
Dibontang sobosar alam
Nikmat nan sokocik dunio
Petunjuk daghi al kalam
Tengair dah mulo surut
Petando bumi nak malap
Maso dah semakin uzur
Kono tonung dalam-dalam

Alam berajo luak berpenghulu
Lembago nan satu
Nan bojanjang naik
Nan bertanggo turun
Nan berumpok masing masing
Adat yang tak kuning dek kunyit
Yang tak lomak dek santan
Yang tak manih dek gulo
Adat bersendikan syarak
Syarak bersendikan kitabullah
Mako berjalanlah
Adat nan sobonar adat
Adat istiadat
Kamu rindu
Aku juga begitu

Rembau most wanted part II

18 comments:

  1. Perghh panjang gila lirik dia kali ni 😅 jonuh nak hafal hahaa

    ReplyDelete
  2. Lama tak layan lagu Waris. Suara dia best jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tak de lagu baru kot. Ya, suara rapper yang okay :)

      Delete
  3. layanns.. nabil pon ada cameo situ erk.. 😅

    ReplyDelete
  4. rembau most wanted yo... layan...

    ReplyDelete
  5. Lirik lagu penuh makna, penuh pepatah petitih.

    ReplyDelete
  6. Nabil punnnn adoooo sekali ye buat cameo, kat tanah kubur pulakk tuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada. Haa itulah kan..kat tanah perkuburan juga scene eh.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.