Filem Saka Nan Sepi

Thursday, December 03, 2020

Baru je tengok Official Trailer Filem Saka Nan Sepi yang akan ditayangkan di pawagam rumah masing-masing di Astro First pada 10 Disember 2020 akan datang. Sebelum ni pernah perasan Sherry Al Hadad upload di instagram gambar ala-ala berkhemah dalam hutan.

Katanya Filem Saka Nan Sepi ni ala ala Filem Jumanji. Adalah sikit-sikit unsur Jumanji tu sikit kot. Siapa tengok cerita Filem Jumanji tu tahulah cerita dia best macamana. Tapi janganlah expect macam cerita Filem Jumanji tu pula.

Tengok nama pelakon pun mungkin dah boleh expect cerita ni seram lagi melawakkan. Semua pelakon hebat-hebat ni. Jadi, dijangkakan filem ni tak menghampakan penonton. Filem Saka Nan Sepi, filem komedi seram yang dinantikan pada tahun 2020 ni.

Filem Saka Nan Sepi
sumber: astrofirstekslusif


Sebuah filem Arahan bersama Azri Azman dan pengarah filem Pusaka Razaisyam Rashid. Saksikan Filem Saka Nan Sepi terbitan Astro Shaw di siaran Astro First.

Filem : Saka Nan Sepi
Genre : Komedi Seram
Waktu Tayangan : 10 Disember 2020
Siaran TV : Astro First (Ch 480)/ Strim Astro Go
Pengarah : Azri Azman dan pengarah filem Pusaka Razaisyam Rashid
Penerbit : Astro Shaw & Alpha 47 Films

Pelakon Saka Nan Sepi

Syafiq Kyle
Mimi Lana
Sherry Al Hadad
Namron

Sinopsis Saka Nan Sepi

Selepas pulang dari aktiviti bercamping, kehidupan sebuah "dysfunctional family" semakin kacau bilau dan huru hara kerana seekor saka yang tak bertuan mahu tinggal bersama mereka. Paling menakutkan, saka tersebut ingin menjadi keluarga mereka. 

Apa akan terjadi apabila seekor saka yang tidak bertuan mahu tinggal bersama dan mahu menjadi ahli keluarga? “Saka Yang Mencari Keluarga Angkat”. Agak seram ye disini.

23 comments

  1. siapa yang jadi saka tu ek... mcm adlin aman ramlie... kalau kelakar takde hantu sgt akak berani la tgk... tp kalau banyak scary2 takmo lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam bukan dia je kak. Kena tengok baru tahu siapa. rasa macam komedi je lebih ni. hihi

      Delete
  2. kalau ala jumanji ni mst anak² akak suka.. hehehe... nnt fiza emailkan alamat postage fiza ke email akak ye.. mfaizura@gmail.com

    ReplyDelete
  3. lawak seram ni :) tgk pelakon2nya pn tahu dah hehee ^_^

    ReplyDelete
  4. Bila sebut tentang saka, rasa meremang bulu roma. Menyerankan sungguh makhluk peliharaan ni.

    ReplyDelete
  5. Best ni kan, nak tengok la nanti hehehe

    ReplyDelete
  6. jumanji versi malaysia, habis semua saka keluar..hahaha
    filem razaisyam ni selalunya memang best :) ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
  7. Kawan anak kat asrama boleh jujur je cakap keluarga dia bela saka. Scary.

    ReplyDelete
  8. Macam best je nih..Nanti nak langgan la.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.