Telefilem Matilah Nak Pontianak

Tuesday, December 01, 2020

Telefilem seram komedi bertajuk 'Matilah Nak Pontianak' akan ditayangkan di Astro Citra (128)  dan Astro Citra HD (108) pada Sabtu ini, 5 Disember 2020. Menampilkan penyanyi-penyanyi hebat peserta Big Stage yang mula berjinak dalam dunia lakonan.

Telefilem bergenre seram komedi mungkin mencuti hati atau mungkin menyeramkan juga. Boleh layan jika berani di tahap tinggi. 

Telefilem ni arahan Pengarah Azhari Zain di bawah terbitan Arie Zaharie Production Sdn Bhd.

Telefilem Matilah Nak Pontianak

Telefilem : Matilah Nak Pontianak
Waktu Siaran : 5 Disember 2020 (Sabtu) jam 9:00 malam
Siaran TV : Astro Citra (128) dan Citra HD (108)
Penulis Skrip : Epy Kodiang
Pengarah : Azhari Zain
Produksi : Arie Zaharie Production Sdn Bhd

Pelakon Filem Matilah Nak Pontianak

  • Shiha Zikir
  • Usop
  • Azzam Sham 
  • Qody Rany
  • Coki
  • Arie Zaharie
  • Bohari Ibrahim

Sinopsis Matilah Nak Pontianak

Matilah nak pontianak  mengisahkan tentang tiga orang jejaka telah berjumpa dan mahu mencari bomoh yang terkenal untuk mengubati penyakit aneh mereka. Penyakit aneh tu seperti tertidur bila-bila masa, boleh jadi lelaki lembut dan boleh jadi seorang yang panas baran. 

Dengan kaedah pengubatan yang aneh dan perkenalan mereka dengan seorang yang bernama Matila telah merungkai sebuah rahsia besar yang perlu diungkai.

Tonton Online Matilah Nak Pontianak

12 comments

  1. walaupun comedy.. tp i kenoooot cemni..
    jantung takuad hehe.. still seram..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Shiha Zikir dah biasa juga berlakon sebab selalu juga dia masuk team komedi kan.

      Delete
  3. oh arie tu beralkon sendiri kali ni ya, selalu dia mengarah je kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berlakon sekali kot sebab ada dalam poster gak tu. Mencuba barangkali.

      Delete
  4. macam kelakar pulak sinopsis dia tu..hahahahaha

    ReplyDelete
  5. Macam kelakar pulak ceritanya ni kan.

    ReplyDelete
  6. kelakar jugak drama ni. Matila tu yang paling lawak. Usop punya dialog tak banyak pun. Azzam Sham pun kelakaarnya jadi ponpon.hahahha

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.