Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Disember, Sebulan Lagi 2020

Semacam tak percaya dah masuk bulan disember. Sebulan je lagi sisa baki tahun 2020 yang masih perlu kita teruskan. Bulan Disember 2020, ikutkan normal bulan untuk bercuti-cuti Malaysia sebab cuti sekolah. 

Dalam masa yang sibuk parents sibuk juga untuk buat persiapan anak-anak sekolah untuk tahun depan.
Disember mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka.
Definisi : /disémber/ bulan yg kedua belas dlm tahun Masihi (terdiri drpd 31 hari)
Disember tahun 2020 ni kita bertenang sahaja di rumah. Layan segala kerja dan aktiviti di rumah sebab nak gi aner pun tak oleh

Cuti Bulan Disember 2020

11 Disember (Jumaat) 
Hari Keputeraan Sultan Selangor 

25 Disember (Jumaat)
Hari Krismas

27 Disember (Ahad) 
Cuti Hari Krismas (Johor & Kedah)

December, Sebulan Lagi 2020
You are a wise woman with a wise decision.
'One day', or 'Day One'. You decide.
December, Sebulan Lagi 2020
Take note :
# Indulge in your passion
# Treat yourself well
# Say 'NO' when you need to
# Surround yourself with people who treats you with kindness and respect
# Self-care isn't selfish

Sesungguhnya dalam gambar di atas bukan tulisan tangan Fiza ye. Itu dah memang ada dalam planner ni. Disebabkan ada yang komen tentang tulisan tu cantik. Terima kasih but not mine. 

Post a Comment

22 Comments

  1. Tahun yang agak membosankan tapi apalah daya. Sekarang banyak habis masa kat rumah, buat benda2 yang dari dulu nak buat tapi tak terlaksana

    ReplyDelete
  2. birthday wak jatuh bulan nih., hehehe

    ReplyDelete
  3. Cantiknyaa tulisan Fizah... tangan ko kreatif nau tauuu...
    Moga ada sinar ke depan melangkah masuknya 2021 buat kita semua kan..

    ReplyDelete
  4. tahun yg banyak berehat..hehe..domestic toursim dah buka, tapi mcm takut nak gi melancong..

    ReplyDelete
  5. Tahun 2020 dah masuk fasa akhir. Fasa yang Allah hadirkan ujian yang bukan biasa-biasa. Moga ini menjadi satu persediaan menghadapi 2021 inshaAllah.

    ReplyDelete
  6. Betul tu, cantiknya handwriting fiza! Semoga tahun depan lebih baik, 2020 ni banyak tak dapat buat kan..

    ReplyDelete
  7. diam x diam dah nak habis 2020... harap2 tanda akan berakhir jg covid 19 ni

    ReplyDelete
  8. p/s nnt sy BW lg ya... nk cr mood dan rentak bla dah lama x berblog ni laa jd nya hehehe btw terima kasih sbb tggl kn sepnjg x 'menghilang' hehehe

    ReplyDelete
  9. semoga 2021 adalah tahun2 yg kita nantikan dan baik2 saja
    2020 ni nda best sungguh..banyak betul sedihnya hukhuk

    ReplyDelete
  10. Rasa macam cepat je tahun ni. Semoga 2021 lebih baik bagi kita semua.

    ReplyDelete
  11. Betul fiza, tiba2x nak habis dah setahun..dan yg akan kekal dlm memori kita bagi tahun 2020 ni ialah pandemik covid ofkos..semoga tahun depan lebih bermakna walaupun mungkin tak menjanjikan tahun yg lebih baik dari tahun 2020..

    ReplyDelete
  12. Dah masuk Disember dah. Tahun ini bagi Eza cepat sangat masa berlalu. Mungkin dek kesibukan menghadapi pandemik. Apapun, one day or day one - you decide. Yes thats why I decided to be into a blogging world again.

    ReplyDelete
  13. Tiba-tiba terasa tahun 2020 seolah-olah tak cukup bilangan 365 hari! Banyak hari yang hilang.

    ReplyDelete
  14. cepat sngat kan masa berlalu tahun 2020 ni.. cabaran dan ujian..
    semoga hari2 mendatang lebih indah belaka..

    ReplyDelete
  15. Tahun ini tak sibuk sangat buat persiapan sekolah.. Tak tahu lagi persekolahan macam mana tahun 2021 nanti..

    ReplyDelete
  16. tak tahu lg macam mana keadaan 2021..nampaknya PKPB di penang ni sambung sampai tahun depan. cantiknya pemilik tulisan macam tu

    ReplyDelete
  17. Sekejap sahaja sudah hujung bulan.
    Rasanya tahun ini tahun tenang.

    ReplyDelete
  18. tak pernah tak admire dengan planner2 fiza...

    ReplyDelete
  19. serius ckp..shida xpuas utk tahun 2020 ni..byk misi tergendala..

    ReplyDelete
  20. perancangan tahun depan langsung tak de buat apa pun. Tak berani nak plan apa2. Takut tak jadi nanti anak2 tagih.hahha

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.