Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

12 Lagu Finalis Anugerah Juara Lagu Ke-35 2020

Tahniah untuk 12 lagu finalis Anugerah Juara Lagu ke-35. Lagu yang layak ke AJL35 dijuri oleh juri professional iaitu Azmeer (ketua juri), Fauzi Marzuki, Helen Yap, Ajai, Eddry Hashim, Datok Mokhzani Ismail dan AG Coco. 

Siapa penyanyi/lagu favourite kau orang? 

12 Lagu Finalis Anugerah Juara Lagu Ke-35 2020
sumber : TV3



Finalis Anugerah Juara Lagu Ke-35


1. Aku Bidadari Syurgamu

Penyanyi : Dato' Sri Siti Nurhaliza (pengganti : Aishah)
Komposer : Ippo Hafiz
Lirik : Siti Rosmizah

2. Belenggu Rindu 

Penyanyi : Dato' Jamal Abdillah & Wany Hasrita
Komposer : Hael Husaini & Ezra Kong
Lirik : Hael Husaini & Ezra Kong

3. 7 Nasihat 

Penyanyi : Dato' Sri Siti Nurhaliza (Pengganti : Shiha Zikir), Kmy Kmo & Luca Sickta
Komposer : Kmy Kmo & Luca Sickta
Lirik : Kmy Kmo & Luca Sickta

4. Hati

Penyanyi : Hael Husaini
Komposer : Hael Husaini & Ezra Kong
Lirik : Hael Husaini & Ezra Kong

5. Kau Sakiti 

Penyanyi : Amir Masdi
Komposer : Faizal Tahir, Mike Chan, Ezra Kong, Romeo & Mage
Lirik : Faizal Tahir, Mike Chan, Ezra Kong, Romeo & Mage

6. Hutang 

Penyanyi : Floor 88
Komposer : Zai Hamzah
Lirik : Achoi Floor 88

7. Semalam

Penyanyi : Aina Abdul
Komposer : Aina Abdul
Lirik : Aina Abdul

8. Peluang Kedua 

Penyanyi : Nabila Razali (pengganti : Hael Husaini)
Komposer : Hael Husaini & MFMF
Lirik : Hael Husaini & MFMF

9. Gundah 

Penyanyi : Ernie Zakri
Komposer : Ernie Zakri & Sharon Paul
Lirik : Ernie Zakri & Sharon Paul

10. Eh 

Penyanyi : Zizi Kirana
Komposer : Navigator & Zizi Kirana
Lirik : Mambang & Zizi Kirana

11. Gila

Penyanyi : Kaka Azraff, Noki & Loca B (pengganti :Tuju)
Komposer : Noki, Loca B & Ezra Kong
Lirik : Noki, Loca B & Ezra Kong

12. Jangan Khianati Aku 

Penyanyi : Azlan & The Typewriter
Komposer : Dark
Lirik : Dark


Post a Comment

20 Comments

  1. lagu tokti sampai ada,2 tapi tula tokti tak nyanyi pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tokti lama dah bersara dari AJL. Bagi peluang katanya pada yang lain.

      Delete
  2. nak lagu HUTANG menang boleh tak ! sbb lagu tu best

    ReplyDelete
  3. Semua lagu best-best yang masuk final! :D

    ReplyDelete
  4. I lovee 7 Nasihat, Jangan Khianati Aku, Semalam, Hutang, Gila....
    Semua sedappp tapi tuh faourite lebih sikit..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagu best. tak tahu nak pilih mana satu :)

      Delete
  5. Masih terfikir2 macam mana sembah boleh tewas dengan peluang kedua huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yang kata sebab liriknya berulang ulang. entahlah..juri professional kan. tak ada rezeki naim ajl35 ni.

      Delete
  6. Replies
    1. Lagu popular. ada juga lagu yang jarang didengar tapi nyanyian sedap.

      Delete
  7. tak berapa puas hati dengan keputusan...boikot ajl. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ramai pakat boikot ajl35 sebab lagu favourite tak termasuk final

      Delete
  8. lama suda nda tengok ini barang hehe

    ReplyDelete
  9. suka aina abdul, harap2 ada rezeki dia menang mana2 anugerah kali ni..

    ReplyDelete
  10. wow! mantap2 semuanya..agak siapa yg bakal menang ya?

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.