Header Ads


Filem Abang Long Fadil 3

Filem Abang Long Fadil 3, filem aksi komedi Malaysia kesinambungan kepada filem Abang Long Fadil (2014) dan filem Abang Long Fadil 2 (2017) arahan oleh Syafiq Yusof. Filem Abang Long Fadil 3 ditayangkan di pawagam pada 8 September 2022.

Filem Abang Long Fadil 3 berdasarkan watak sampingan dari filem KL Gangster dan masih mengekalkan Zizan Razak sebagai Fadil. 

abang long fadil 3 full movie online

FILEM ABANG LONG FADIL 3

Tarikh tayangan : 8 September 2022
Idea asal : Syafiq Yusof
Penulis skrip : Syafiq Yusof, MF Kencana
Pengarah : Syafiq Yusof
Produksi : Skop Production, Astro Shaw
Genre : Komedi, Aksi

PELAKON FILEM ABANG LONG FADIL 3

Zizan Razak sebagai Fadil
Johan Raja Lawak
Elizabeth Tan sebagai Alice
Tania Hudson sebagai Yana
Maya Karin sebagai Ejen Maya
Wak Doyok sebagai Doyok
Shuib Sepahtu sebagai Inspektor Shuib
Siraj Alsagoff sebagai Inspektor Sahab
Hairul Azreen
Daniella Sya
Ozlynn Waty
Dato' AC Mizal
Kazar Saisi
Jay Iswazir
Khir Rahman


SINOPSIS ABANG LONG FADIL 3

Filem ini mengikuti kisah Fadil, seorang bekas gangster dan mafia, dalam misi baharu sebagai seorang ejen perisik. Misi kali ini lebih berprofil tinggi. Fadil perlu menjatuhkan konspirasi jahat Chow Han, namun dalam pada yang sama Fadil diburu oleh King Cobra atas dendam dahulu.

LAGU TEMA (OST) FILEM ABANG LONG FADIL 3

Lagu : Payung
Penyanyi : Zizan Razak & Elizabeth Tan

6 comments:

  1. Replies
    1. Itulah tu, ingatkan takde dah. Tiba tiba muncul sekuel.

      Delete
  2. Kena ada sambungan.. sebab yg kedua tu mcm tergantung jugak sikit.. huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun ingat ingat lupa jalan cerita dia. Kalau tengok 3 ni banyak kena flashback kot.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.