Header Ads

Kek Vanilla Chip Tok Wan

Tak ada rezeki betul nak beli kek butter marble tok wan. Memanjang tak ada stok dekat Kerepek Paroi tu. Chocolate cheesecake super moist pun tak ada jugak. Masing masing dok borong ke camne? Apa yang ada aje lah, husband beli kek vanilla chip tok wan.

Okay jugalah merasa kek yang baru dan tak pernah rasa. Seperti biasa, kek tok wan ni tak pernah mengecewakan. Semua keknya moist dan sedap. Harga pun murah. Satu loaf kek vanilla chip tok wan RM9.50.

Kek Vanilla Chip Tok Wan

Bolehlah buat hidangan minum pagi dan minum petang. Ready to eat, tinggal siapkan air panas je. Dalam banyak-banyak kek, kek pisang je lah yang saya pandai buat. Kek lain belum reti lagi. Reti makan je. 

Kot rajin nak buat boleh cuba resipi kek vanila sukatan cawan atau resepi kek vanilla mudah.

46 comments:

  1. kek vanilla ke? pebret ni hehehe..
    minum2 petang sambil tgk tibi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, keke vanilla KakRet. Senang buat minum petang. Tinggal hidangkan je.

      Delete
  2. fav ni kek pisang ni. sedap rasa kalau dimakan bersama teh o.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kek vanilla bukan kek pisang. hihi..memang best makan sekali dengan teh o

      Delete
  3. Sedapnya, nampak moist sangat.. Sis pun pagi ni sarapan kuih dr kawan hantar.. alhamdulilah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap kak. Alhamdulillah pagi pagi dapat rezeki makanan.

      Delete
  4. Sedapnya kek vanilla..lama juga tak membaking nih. Boleh try buat nanti.

    ReplyDelete
  5. sedapnya cake
    terliur pulak tgk ni
    hehehe
    nice gmbr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kek ni Rabia. Kalau jumpa boleh beli nanti ye. Terima kasih

      Delete
  6. Sedap juga buat kek ni.. Naniey teringin makan macam macam tapi kemalasan tu tinggi sangat ni dalam diri ni. Ntah bila nak buat kek. Tengok orang lain rajin je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila tahap kemalasan tu tinggi memang rajin membeli je lah kan. Itulah tu, tengok orang lain rajin dan pandai buat kek rasa cemburu lak. huhu

      Delete
  7. Sedapnya . Makan ni cicah dengan air kopi lajuuu je habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap! Ni geng Nona ni cicah kek dalam air kopi panas :)

      Delete
  8. Hikmah dapat cuba kek baru. Kiranya kek keluaran Tok Wan sedap sahaja.

    ReplyDelete
  9. Akak pun sekarang ni tengah mood teringin nak makan kek. Tapi malas nak buat. Kena cari ni. Moga nanti-nanti ada rezeki Fiza untuk beli dan makan kek marble Tok Wan ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak agak teringin malas buat kita belikan je kak. InshaAllah ada rezeki dapatlah nanti.

      Delete
  10. Alahai..kek pandan tak buat2 lagi ni...bila nak buat agaknya ni erk...

    ReplyDelete
  11. Rindu nak makan kek vanilla, butter, kek tanpa krim sedap.. dengan teh panas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kek tanpa krim ni tak muak makan. Sedap dihidangkan bersama teh panas buat minum pagi atau petang.

      Delete
  12. nampak sedappp , dan lawa keknya
    akak jarang beli kek, kalau buat pun jarang makan he heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jarang beli tapi pandai buat kek okaylah. Anytime boleh makan kek.

      Delete
  13. Tengah craving nak makan kek sedap-sedap ni.

    ReplyDelete
  14. nampak sedap. kalau mkn sambil mnum kopi sedap ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan nampak sedap. Memang sedap Syu. Itulah tu, hidang dengan kopi sedap

      Delete
  15. suka kek begini berbanding yang berkrim. makn dengan teh o. dapnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kek macam ni pun tak muak makan kan Sal. kena dah tu dengan teh o

      Delete
  16. Lepak petang2 sambil layan angin petang pun best juga sambil mengunyah kek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Feeling kat kampung terus bila Ain cakap macam tu. Kat bandar layan angin kipas je mampu Ain. huhu

      Delete
  17. sedapnya.. makan ni time ptg2.. minum air kopi.. fuhh layan!

    ReplyDelete
  18. Saya sukaaa.. makan kek cicah dengan air teh o kosong tuu...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh kalau cicah tak kembang sangat ke? kena guna sudu lah kalau cicah kan.

      Delete
  19. tiba-tiba terhidu bau sedappppp😊😊

    ReplyDelete
  20. Cake seperti ini memang paliing best lah jadi teman minum kopi ;). Saya pikir awalnya banana cake, tapi ternyata vanilla cake yaaa :). Jadi nak bikin cake buat snacking sore

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, nikmat dihidang bersama kopi. Rupanya lebih kurang kan. Sesuai buat minum petang. Sedap dan mengenyangkan.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.