Header Ads

Telefilem Mak Tak Bagi Balik


Tonton Telefilem Mak Tak Bagi Balik pada hari Jumaat, 23 September 2022 pukul 8:30 malam di Slot Skrin di 9 TV9. Mak Tak Bagi Balik, telefilem ulang siar lakonan Khir Rahman, Vanidah Imran, Nurul Fateha dan ramai lagi. 

Tonton Telefilem Mak Tak Bagi Balik secara online menerusi portal tonton (www.tonton.com.my)

mak tak bagi balik

TELEFILEM MAK TAK BAGI BALIK

Waktu siaran : Jumaat, 23 September 2022, pukul 8:30 malam
Siaran TV : Skrin di 9 TV9, Astro 149, myFreeview 109 dan Tonton
Penulis skrip : Mazelan Manan
Pengarah : Raja Mukhriz Raja Ahmad
Produksi : Saphire Screen Sdn. Bhd.

PELAKON TELEFILEM MAK TAK BAGI BALIK

Khir Rahman
Vanidah Imran
Nurul Fateha
Izuan Fitri
Izuan Fikri
Shahromnizan Noor
Ieka Zulkifli
Sarah Dowanna
Mili
Man Kader
Zulaikha Zahari

SINOPSIS TELEFILEM MAK TAK BAGI BALIK

Kisah tentang kehidupan Ismail dan Rohani menjadi lebih bahagia apabila harga getah yang menjadi sumber pendapatan mereka telah naik. Tambahan pula, anak perempuan sulung mereka, Rosnah mendapat tawaran untuk belajar di sebuah sekolah berasrama penuh.

Mereka bekerja lebih keras demi pendidikan anak perempuan mereka. Rohani menasihatkan anak perempuannya tidak perlu membelanjakan wang untuk pulang ke rumah di bulan Ramadan kerana mereka perlu berjimat untuk persiapan Hari Raya.

Mahayu, rakan sebilik Rosnah berasa kasihan terhadap rakannya dan menjemput Rosnah ke rumahnya. Ibu bapa Mahayu terkejut ketika bertemu dengan Rosnah kerana Rosnah merupakan saudara mereka yang sudah lama tidak berhubung.

LAGU TEMA (OST) TELEFILEM MAK TAK BAGI BALIK

Lagu : Dari Tuhan
Penyanyi : Wings

2 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.