Header Ads

Telefilem Seminit Lagi


Tonton Telefilem Seminit Lagi bersiaran pada hari Sabtu, 10 September 2022 pukul 9:00 malam di slot Panggung RTM TV1 lakonan Fimie Don, Cheng Mun Yip, Devan Raj, Kodi Rasheed, Shah Iskandar, Jasmin Hamid dan ramai lagi.

Telemovie Seminit Lagi, sebuah telemovie khas sempena hari Malaysia arahan Riza Bahrudin. Boleh juga tonton Telefilem Seminit Lagi live streaming online menerusi portal RTM Klik (rtmklik.rtm.gov.my).

telemovie seminit lagi

TELEFILEM SEMINIT LAGI

Waktu Siaran : Sabtu, 10 September 2022, pukul 9:00 malam
Siaran TV : Slot Panggung RTM TV1 
Idea asal : Team Cahaya Sina
Penulis Skrip : Siti Jasmina Ibrahim
Pengarah : Riza Baharudin
Produksi : Cahaya Sina Sdn Bhd

PELAKON TELEFILEM SEMINIT LAGI

Fimie Don sebagai Izham
Cheng Mun Yip sebagai Chin
Devan Raj sebagai Mutu
Shah Iskandar sebagai Cikgu Saiful
Kodi Rasheed
Jasmin Hamid
Lan Zailan
Meor Mohd
Mia Nasir
Halimah Naim
Lim Hui Hong
Maya jaafar
Lan Zailan

SINOPSIS TELEFILEM SEMINIT LAGI

Kisah tiga sahabat iaitu Izham,Chin dan Muthu yang terlibat dengan kegiatan pecah rumah kerana ingin membantu Ben yang berhutang. Mereka kemudian dimasukkan ke sekolah juvana. Apabila keluar, mereka dipandang serong oleh penghuni flat dan telah dituduh terlibat dengan kejadian pecah rumah yang baharu berlaku. 

Benarkah mereka yang melakukan jenayah itu?

Izham, Muthu, Chin.
3 watak yang beri makna kepada cerita ini. Dalam seminit saja , yang putih hati boleh berubah menjadi hitam. Yang hitam hatinya boleh putih kembali. Maka , siapa kita mahu menghukum selamanya, sebaliknya fahami, kenali dan sedari setiap pilihan dan jalan mereka..

No comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.