Header Ads

Bibir Cantik Warna Merah Jambu Semula Jadi Pakai Argania Cafe Lip Oil Fuel


Semalam cerita pasal lipstick mawar hitam Che Ta. Hari ni cerita produk untuk bibir cantik lagi. Terpengaruh dengan racun TikTok punya pasal lah ni. Lalu terbeli juga Argania cafe lip oil fuel ni. Saya pilih perisa Vanilla latte.

argania lip oil review

Selain vanilla latte, Argania Cafe Lip Oil Fuel juga ada perisa yang lain iaitu :

  • Caramel Macchiato (Nude)
  • Matcha Frappuccino (Clear/Baby Pink)
  • Vanilla Latte (Coral)
  • Strawberry Dreams (Pink)

Setiap perisa berbeza rasa dan warna selepas pemakaian. Saya pilih Vanilla latte nampak lebih natural dengan bibir saya. Lagipun saya suka dengan bau vanilla dan coffee. Ye, walaupun saya lebih suka minum caramal macchiato, tapi kali ini saya pilih vanilla latte sebab kesan warna tu.

Risau kalau beli caramel macchiato dengan warna nude nanti nampak pucat. Tapi kalau jenis yang tak suka warna nude dan lebih nampak natural tanpa pakai lipstick, boleh je pilih caramal macchiato. Itupun kalau suka kopi lah.

Matcha frappuccion tu walaupun katanya clear/baby pink tapi nampak macam kecoklatan pula. Mungkin tak sesuai untuk bibir saya. Takut nampak lebih gelap pula. 

Jadi, terpaling sesuai vanilla latte lah. Memang tepat pilihan saya, warna kemasan vanilla latte ni sangat sesuai dengan bibir saya. Disebabkan kemalasan membara nak tunjuk pemakaian pada bibir, aci lah kan tunjuk macam ni je.

argania lip oil review

Nampak natural warna coral dan pink pink sikit. Just nice mata memandang. Disebabkan dia jenis oil agak glossy sikit kalau dipakai melebih-lebih. Just oles sikit je pun dah okay sebenarnya.

Kotak packaging dan botol dengan kemasan yang cantik dan ceria.

argania lip oil review

Lip oil jenis roll on bukan jenis applicator yang biasa. Mudah nak oleskan pada bibir. Cuma kadang tu rasa terlebih golek pulak. 

argania lip oil review

Argania cafe lip oil fuel

Minyak bibir yang berkhasiat memberikan kesan kilauan seperti lip gloss dengan penjagaan bibir yang intensif. Diperkaya dengan Vitamin E dan Minyak Jojoba menjadikan bibir kelihatan lembut dan anjal. 

Kebaikan Argania Cafe Lip Oil Fuel

  • Kelembapan tahan lama 
  • Penghidratan tahan lama
  • Vitamin E untuk faedah antioksidan 
  • Membantu menggalakkan bibir kelihatan sihat 
  • Bertindak sebagai perapi bibir semulajadi 
  • Minyak jojoba untuk mencipta pelindung pada bibir 
  • Memperbaiki bibir dengan minyak semula jadi 
  • Vegan 
  • Bahan Semulajadi 
  • Mengandungi bahan kitar semula 
  • Warna merah jambu semulajadi 
  • Kurang melekit

Selain digunakan sebagai penjagaan bibir untuk melembap dan pemerah bibir, Argania cafe lip oil fuel ni juga boleh digunakan sebagai pemerah pipi dan juga untuk penjagaan kuku. Tak perlu lagi membeli cuticle revitalizer oil jika ada masalah kuku rosak.

Dengan adanya Argania cafe lip oil fuel ni, hari hari boleh pakai kat rumah. Nampak elok cantik je bibir merah jambu semulajadi sepanjang masa. Even lepas makan atau bersihkan pun masih nampak kesan bibir merah jambu tu walaupun glossy effect tu hilang.

Argania cafe lip oil fuel vanilla latte price, RM28.50 di Shopee. Lain seller, lain harganya. Kalau di TikTok murah lagi sebab free shipping. Yang tak bestnya shopping kat TikTok ni dia lambat nak pos. Dah beberapa kali beli barang kat TikTok sampai seminggu order baru nak pos. Apoooo...

Tahulah free shipping tapi jangan free free buang masa pembeli menunggu. Ada 2-3 barang juga lah lama menunggu. Shopee ni walaupun ada charge shipping tapi masih okay kot RM4.90 macam tu. Dari menunggu lama. Masa itu kan emas, lebih berharga. Tak gitu? Tapi kalau tak urgent okaylah shopping kat TikTok. Jimat lagi.

Apa apa pun kena pandai pandai survey harga dan tahap keasliannya lah. Bijak berbelanja. Kadang dah bijak berbelanja dapat seller tak bijak pulak suruh refund bila ada missing item yang tak dipos. Entahlah labuuuu...

Tapi yang pastinya best pakai Argania cafe lip oil fuel vanilla latte ni. Bau best dan warna cantik.

8 comments:

  1. Nak juga bibir selalu nampak cantik warna merah jambu. Naik seri wajah.

    ReplyDelete
  2. Argania ni tengah trending. Rasa teracun jugak nak beli. Bau vanilla latte memang wangi. Sekarang dah tak payah pakai mask, ni lah masanya nak pakai lipstick or lipgloss cantik-cantik. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah Sal. Asyik lalu lalang ke kat TT tu. Tu yang teracun tu. Bau dia memang best. Betul betul, inilah masanya kena beli barang makeup.

      Delete
  3. Alaaa...nak kena beli jugak ke apa ni...memang teracun ni nampaknyaa

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.