Header Ads

TERBeli Mesin Jahit Murah di Lazada Malaysia

Sebelum Lazada Malaysia habis sale, sempat terbeli mesin jahit murah. Sebenarnya dah lama nak beli cuma berkira kira perlu ke tidak? Akhirnya beli juga sebab satu keperluan di rumah juga kan. Senang kerja menjahit. Setelah rambang mata pilih, akhirnya beli Expert Sewing Machine 505B PRO dan pilihan Fiza dah tentulah warna pink!.

Sebenarnya ada yang lagi murah tapi size kecil sikit. Memandangkan nak guna lama, apa salahnya keluar duit lebih sikit untuk yang lebih baik dan bagus tetapi masih lagi mampu beli. Nak beli jenama singer,brother macam mahal sangat pula. So beli yang biasa biasa pun okaylah.

Fiza order 29hb March 2016 dan dijadualkan akan dihantar dalam tempoh 2-5 April 2016. Tup tup hari ni pula sampai 31 March 2016. Kiranya delay sehari untuk proses penghantaran. Okay lah tu kan, takdelah lama sangat nak menunggu. Pertama kali order barang elektrik secara online. Nak beli offline tak jumpa pula nak beli kat Mana. Lagipun barangan di Lazada Malaysia banyak pilihan.

Alhamdulillah sampai dengan selamat


Mesin jahit selamat dalam kotak

Mesin jahit di letakkan dalam bekas polisterin tebal untuk melindungi berlaku sebarang kerosakan semasa proses penghantaran. 

Fiza beli mesin jahit siap sekali dengan Extension board

Yeay, dah siap pasang dan dah cuba menjahit.

Ada 10 jenis paten jahitan. 

2 x Thread spools
2 x Metal bobbins
1 x Needle
1 x Foot pedal
1 x AC adaptor
1 x Extension board

Harga semua ni RM189.00. Postage RM3.40. Total RM192.40 Tapi kalau nak lebih bijak berbelanja korang boleh gunakan kupon diskaun. Fiza gunakan kupon dan dapat diskaun RM15.10 dan hanya perlu bayar RM177.28. Kalau kira betul betul RM177.30. Takyah pening fikir, yang penting lebih murah dari harga sebenar.

Klik sini untuk ketahui CARA NAK DAPATKAN KUPON DISKAUN



Untuk mesin jahit Expert Sewing Machine 505B PRO PINK dah habis stok dah. Masa Fiza beli pun tinggal 3 je. Tapi ada jenis yang sama cuma warna berbeza iaitu warna ungu dan biru. Shopping sementara masih ada sale dan jangan lupa dapatkan kupon diskaun.

13 comments:

  1. lepas ni memang nak beli mesin jahit..dapat voucher asyik beli benda nak melaranmm je..mesin jahit pun tak de..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiza beli pun sebab xde mesin jahit gak :) betul tu, asyik melaram je sesekali beli barang keperluan rumah

      Delete
  2. hihi, setuju, barang lazada ni byk choice.klau kita pandai pilih mmg dpt brg cecomel yg ala2 ikea pun ada..hehe..

    ReplyDelete
  3. Wahh murah, murah.
    http://nnakhairudin.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Fiza blh tahu x saiznya besar mana?

    ReplyDelete
  5. bestnya ada mesin jht.. tringin gak satu.. nak bljr..

    ReplyDelete
  6. comel nya mesin jahit..http://ddiamondvitshop.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. wow! ok x fiza guna dia?
    nanti later share la penggunaan dia.
    ok ker tak.
    aida memang nak membeli sebuah.
    tapi lom jumpa yg berkenan di hati :(

    ReplyDelete
  8. wah...bestnya..nak beli tapi tak pandai pulak nak menjahit...cane tu

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.