Pilih Kasut Yang Sesuai Untuk Aktiviti Sukan

Kejadian November 2015 yang lepas, sesampai je atas Bukit Broga kasut dah barai tercabut tapak kasut. Lansung terbantut aktiviti sukan outdoor. Salah satu alasan juga untuk cover kemalasan yang melanda diri akhir akhir ni untuk aktiviti sukan luar. Lagipun, cuaca agak panas sekarang ni. Macam tak sesuai sangat nak buat aktiviti luar sebab kalau panas mudah sangat pening kepala.

Kasut yang terbarai tu sebenarnya tak sesuai untuk hiking so no wonderlah sampai tercabut tapak kasut tu. Dah banyak kali husband cakap nak beli tapi Fiza rasa belum sampai masanya sebab Mood malas masih lagi menebal ni. Finally, beli jugak sebab akan datang ni bolehlah plan nak panjat gunung pulak. Errr..mampukah?

Pilihan kasut Fiza kali ni untuk hiking dan running. Yang penting, selesa dan ringan. Satu lagi yang penting, warna PINK! Cuma kali ni pilih ada warna pink sikit sikit je la. Pilih kasut hitam, kalau kotor tak nampak sangat.

Tapak pun sesuailah untuk aktiviti running dan hiking. 

Bila pakai memang super soft dan super comfy. Supercloud tu macam di ibaratkan kita pijak awan @ kapas  gitu. Gitulah maksudnya. Memang super best!



Maklumat tentang design kasut ni korang boleh baca bawah ni.
Galaxy 2.0 Shoes
Product CodeIUU47ColorBOPINK/CBLACK/FTWWHT
PurposeShoes
Features
These women's running shoes are designed to give you a cool, comfortable ride. Featuring a breathable air mesh upper, ADIPRENE®+ to launch you forward and a durable outsole. A soft, lightweight midsole provides the cushioning you need to tack on the extra miles.
  • Weight: 239 g (size UK 5.5)
  • Air mesh upper for maximum breathability
  • Synthetic panel and heel cage for stability and support; ADIPRENE®+ in the forefoot maintains propulsion and efficiency
  • SUPERCLOUD™ for instant step-in comfort, long-lasting responsive cushioning and a super-plush feel
  • Soft EVA midsole for lightweight cushioning; ADIWEAR™ outsole offers the ultimate in high-wear durability; Anatomically placed deep flex grooves for ultimate flexibility
  • Runner type: neutral

Untuk harga dan maklumat lanjut boleh tengok website Adidas Malaysia. Harga asal RM180 tapi masa beli ada diskaun RM18. Dapatlah harga RM162. Kira affordable jugak tu untuk dipakai lama. Harap bertahan lama lah ye. Kalau tak, terbarai poket pulak.

5 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. btul2.. akak ada pengalaman bw kasut futsal pergi aktiviti outdoor panjat2.. asyik nak tergelincir jer sbb tapak licin..

    ReplyDelete
  2. Last shaz ada kasut sukan masa duk U dulu...grrr... laa ni dah kawin... tak pernah dah ada kasut sukan.. hihi.. kalau joggin pun pinjam kasut adik..alahaiii.. hehe

    ReplyDelete
  3. nak kena cari kasut sport juga ni, banyak dah yang terbarai T_T

    ReplyDelete
  4. beli juga sebab tahun nih opis giat buat pemilihan untuk join sukan dwi tahunan..

    ReplyDelete
  5. kasut sukan memang mahal.
    tapi long term, ok la kan.

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال