Masalah Komputer Makin Lembap


Bila komputer jadi lembap, kerja pun secara automatik jadi lembap. Boleh buat sakit hati dan menimbulkan masalah kemurungan melampau kalau berterusan. Amboii!!! Tak delah sampai kemurungan. Cuma stress sikit je bila ada masalah lembap macam tu, lagi lagi bila nak cepat menyiapkan kerja untuk customer. Memang hangin satu badan kalau komputer lembap semacam. 

Sudahnya, terpaksa beli portable hard disk untuk transfer file file design yang dah settle tu dalam komputer. Kalau lagi disimpan dan makin banyak, takde space lansung untuk file baru. Selain tu, untuk kurangkan space boleh tambah RAM juga. Husband beli kan Hard Disk 1 Terabyte terus.


Warna pink takde, ala ala warna pink pun boleh.


Port USB dia lain sikit dari yang biasa.


Alhamdulillah, lepas transfer space makin banyak dan komputer tu takdelah lembap semacam sebab bila buka photoshop tu agak berat sikit kan. Selain tu, gambar gambar yang banyak juga salah satu faktor kenapa komputer lembap. Dah ada hard disk 1 Terabyte ni, banyak file boleh masuk. Hard disk yang ada dah penuh dengan movie :p

Buat masa ni harga 1 Terabyte Hard disk RM280 untuk Seagate. Yang lain, Fiza rasa harga lebih kurang je kot. 

2 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. samalah..shaz pun guna portable hardisk je ,simpan movie..gbar wedding.. klu tak msti laptop jd lembab

    ReplyDelete
  2. so far laptop sy masi ok..komputer ofis pun ok..laju :)

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال