10 jenama tudung popular paling mahal di Malaysia

Thursday, March 24, 2016

10 jenama tudung popular yang dikatakan paling mahal di Malaysia. Mahal mungkin disebabkan jenama itu sendiri, jenis kain, design, corak dan dari segi faktor faktor lain juga. Bagi mereka yang mampu dan suka menggayakan tudung berjenama dan mahal, itu pilihan masing masing.

Tudung mahal atau tidak, yang penting kita pilih tudung yang menutup aurat dengan betul bukan fesyen semata mata. Dalam lambakan pelbagai jenis tudung yang ada sekarang ni, jadilah seorang muslimah yang bijak memilih jenis tudung yang sesuai dan yang penting selesa dipakai selain mengutamakan ciri ciri menutup aurat. Sekadar memberikan pesanan.

Sebelum membebel panjang petang ni, jom tengok jenama jenama yang popular dan mahal di Malaysia ni.

1. Duckscarf

www.duckscarves.com
Every scarf has a special hem detailing and comes with a shiny dUCk charm, making it stand out from the rest. dUCk scarves are also favourites as gifts as every scarf purchase comes in a gorgeous hard box decoratively tied with dUCk’s very own grosgrain ribbon. At the dUCk studio, each scarf goes through a lengthy QC process before it gets approved for sale to dUCk customers.
dUCk specialises in Premium Basics, a collection of plain scarves made from various luxe fabrics as well as Prints – limited edition designs for special collections from time to time. The Premium Basic scarves come in dUCk’s signature purple box, while the limited edition Prints come in their own unique boxes-duckscarves.com

2. Padusi by Rozita Che Wan

www.instagram.com/padusicouture

3. Sugarscarf 

www.sugarscarf.com
Established in 2008, Sugarscarf is the pioneer scarf brand in Malaysia. Sugarscarf offers luxurious scarves with an affordable price tag that is suitable for everyday use, where quality is never compromised. Known for the iconic Madison collection, this signature style exclusive to Sugarscarf makes it stand out from the rest-sugarscarf.com

4. Ariani

www.arianionline.my
ARIANI is a Malaysian based premium brand. A prominent brand that has started off with the iconic” Awning tuning "and was built on a strong foundation among the headscarf-wearing crowd .Ariani has always been known for its tasteful head coverings which is fashion forward, yet maintain the image and ethos of Muslim compliance . Thus, creating a perfect balance between style and function-arianionline.my

5. Fareeda

www.facebook.com/butikfareedaonline
FAREEDA is a brand name or trade mark (TM) for scarves and shawls by FAREEDA Global Resources. Our company is producing and selling exclusive shawls and scarves which are currently marketed in Malaysia but will be available at international market soon.-fareeda

6. Bokitta

www.bokittahijab.com
‘BOKITTA™” is a contemporary hijab and clothing brand for modern and practical Muslim women.The name “BOKITTA™” comes from the word “bouquet” which represents colors, florals, textures, shapes.
Bokitta™ was born and inspired from the idea of making hijab easy to wear for new hijabis, practical working women, university students, moms, doctors, and nurses without going through the struggle of styling their hijab and using pins.
Bokitta™ has released its first Instant pin-less wrap style hijab in 2010 under the name of Voila! which means “done!” to indicate the speed of getting the hijab worn perfectly well within seconds.-bokittahijab.com

7. Bawal Exclusive

www.bawal.com.my
Bawal Exclusive merupakan pengeluar, pembekal, pereka, pemborong dan peruncit tudung bawal berjenama di Malaysia. Dengan mengetengahkan Element Swarovski terhasillah tudung bawal yang bertakhtahkan kilauan batu-batu Kristal. Bawal Exclusive amat mementingkan kualiti sesuatu bahan seperti kami menggunakan kain voil (bawal) yang bermutu tinggi didatangkan khas dari Jepun dan kami juga berkerjasama dengan Element Swarovski untuk mendapatkan Swarovski yang asli didatangkan khas dari Austria.
Bawal Exclusive diurus dan diterajui oleh pasangan suami isteri secara professional yang berkeupayaan tinggi dalam dunia perniagaan dan permasaran. Dengan kalaborasi bersama Swarovski sekali gus meletakkan koleksi kami pada kedudukan yang cukup eksklusif.

8. J Hijab by Umie Aida

Pereka terkenal, Jovian Mandagie melancarkan koleksi eksklusif tudung J Hijab by Umie Aida di bawah Jovian Ready To Wear (RTW) di butik J Store, Bangsar, Kuala Lumpur.Beberapa rekaan turut diperincikan dengan stud dan manik untuk mencipta imej kasual tetapi anggun.

9. Pearl Haya

www.pearlhaya.com

10. Owl by Nora Danish

www.noradanishcollection.com

Harga maximum paling mahal adalah Tudung Bawal Exclusive. Gulp! Telan air liur je la kan. Dalam 10 jenama tudung popular di atas, satu pun takda dalam koleksi Fiza. Fiza suka wide shawl jenama zawara & byabsolute sebab kain chiffon dia tak jarang kalau double lilit, berat, lebar, panjang dan jenis flowy. Paling mahal pernah beli pun bawah RM50 kot. Selain jenama jenama yang disebutkan ni, ada lagi jenama yag popular dah mahal macam naelofar hijab, zawara, calaqisya dan lain lain. Apa pun beli ikut kemampuan. Tepuk dada tanya selera sendiri. Jangan tanya selera orang dan ikut orang.




10 comments

  1. pena bli calaqisya sekali jee, wktu mula mula bkk dlu, pastu xbeli dah. student kan, hrga mampu milik cm SBU n benang hijau je mampu, hehe

    ReplyDelete
  2. Saya tak pernah beli jenama jenama yg disebut, tapi saya suk tengok orang pakai

    ReplyDelete
  3. uih...tak mampu la makcik...pakai aidijuma je...mampu milik..cantik pun cantik..heheh

    ReplyDelete
  4. ari tu gi makan kat mydin s2. ada satu butik kat ground floor tu jual tudung nora danish.
    terkezut aida, aik dia pun jual tudung ker.
    bila nak bertudung hu h hu...
    aida tudung murah ajer, fiza. now addicted to aidijuma. 10 hinggit beli kan lazada ari tu.

    ReplyDelete
  5. Mahal2 juga harga tudung ni. Nasib baik tak pakai tudung. Pakai kopiah je hehehe

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.